Mazda CX-60 - Hvad? Diesel og så 6-cylinder!!!!

Mazda CX-60 - Hvad? Diesel og så 6-cylinder!!!!

3738visninger 0 svar | 8. mar 2022Byd velkommen til Mazda CX-60. Mærkets mest vigtigste model på programmet. En muligvis arvetager til deres populærere CX-5 - og den første Plug-in Hybrid fra Mazda.

Mazda CX-60 historie starter tilbage fra slutningen af 2021, hvor Mazda introducerede for en model eksklusiv for det Amerikanske marked kaldet CX-50. En model som jeg stadig ikke tror at vil nogensinde kommer til Europa, hvis Mazda skulle bruge en CX-5 afløser. I stedet for satser Mazda på den nye CX-60, heldigvis!. 

Mazda kalder den nye CX-60 for en SUV, men ærligt set er det bare endnu en Crossover. CX-60 er dog sin egen bil i forhold til CX-50, som var bygget på en Mazda 3, og CX-60 kører på en helt ny bund. En bund som udviklet til baghjulstrukket biler. Yes, den nye CX-60 fås som nok en af de få store klodset biler med baghjulstræk!. 

Det tekniske.

Som i BMW'er fra gamle dage, trækker CX-60 standard med de bagerste hjul. Dog kan man også få firehjulstræk. Mest interessante på den nye CX-60 er motorprogrammet. Væk er alt det man ellers kender fra Mazda og deres 4-cylinderet sugemotor. Selv en dieselmotor får et nyt kapitel hos det Japanske bilmærke. Det skal dog lige påpeges at man kun kender til det tekniske på en af motorerne, hvad bliver Plug-in udgaven med hele 328 hk!. 

Det sker fra en videreudvikling af deres 2,5-liter SkyActive G Four 4-cylinder, der er parret til 17.8 kWh lithium-ion batteri. Alene yder benzinmotoren 190 hk, 261Nm, hvor det elektriske motor gemmer på 136 hk og 250Nm. I alt giver det 328 hk og 500Nm. 0-100 på 5,8 sekunder og en elektrisk rækkevidde på 60 km (WLTP), er noget af det man kan forvente på den nye Plug-in Hybrid. 

Nu bliver det virkelig spændene, for de næste to motorer kommer også til Europa. Begge er 6-cylinder - og den ene er endda en diesel!. 
Selvom Mazda endnu ikke har udgivet noget information omkring dem, så vides det at benzinmotoren bliver en rækkesekser på 3-liter med Mild-Hybrid teknik (48-Volt) kaldet e-Skyactiv X. Selvom den lyder som et dyr bedrift, så kan det kun forventes at det bliver en af de få 6-cylinder, der kommer til at kunne køre langt på en liter. Den næste motor er den nævnte diesel, som også bliver en rækkesekser, hvad efterhånden er blevet til en dinosaur i bilverden. Den er på hele 3,3-liter. Hele programmet bruger et 8-trins doublekobling AUT. CX-60 ser måske ud til at være en stor bil på billederne, så er den ikke meget større end en CX-5. Derfor rummer den også kun to sæderækker. En 7-personers udgave kommer senere med navnet CX-70 eller CX-80 og en endnu større CX-90 lander også for Nordamerika.  For nu er CX-60 udstyret med et kæmpe 12,3" Digitalt instrumentering og et nyt 12,3" Touchskærm ved siden af i et ellers meget minimalistisk kabine design. 

Mazda CX-60 kan allerede bestilles fra i dag , hvor priserne starter fra 458,000 kr. lige ud. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Mazda CX-60 - Hvad? Diesel og så 6-cylinder!!!!
Annonce