Mercedes EQC - Mercedes svar til Tesla og Jaguar!

Mercedes EQC - Mercedes svar til Tesla og Jaguar!

880visninger 4 svar | 4. sep 2018


I dag præsenterede Mercedes for mærkes første fuldblods elektrisk bil. Mercedes EQC, der iøvrigt betyder "Electric Intelligence", er Mercedes første elbil som bruger bunden fra GLC.  EQC er blot en ud af 10 kommende elektriske biler fra Mercedes, inden året rammer 2025. Dog regner Mercedes først med at starte for salget omkring slut 2019 eller begyndelsen af 2020.

EQC er en direkte konkurrent til den Amerikanske Tesla Model X og Jaguar's sportslige I-pace.  I forhold til i-pace, så er Mercedes gået All in med at designe den så anerledes end resten af deres modelprogram. Trods samme bund, så er den faktisk 105 mm længer, 315 mm laver og kan rumme 79-liter mere end GLC. 

Selve hjertet på EQC, er i retning af af Tesla Model X 100D og Jaguar I-pace. Her gemmer der sig et 80 kWh lithium-ion batteri med 400 elektriske-heste og 765Nm, hvor bilen selvfølgelig trækker på alle firehjul. 0-100 er dog lidt bagud i forhold til jaguar'en og Tesla, hvor Mercedes'en ramme fra 0-100 på 5,1 sekund. Endnu værre er at Mercedes har elektronisk begrænset topfarten til kun 180 km/h - pas på at en VW up! ikke vil køre race...
Dog er der en grund til det, hvor det ifølge Mercedes ikke handler om at køre stærkt, men at skabe en elektrisk bil som kan køre langt, men også komfortable for ham bag rettet. Derfor lover Mercedes at den kan køre helt op på 450 km på en enkelt opladning, derved også at trække 1800 kg.
Opladningen skulle også være en let sag, og for EQC ejer som også køber Mercede's såkaldte "WallBox", så tag det fx. fra 10% strøm til 80%, kun 40 minutter. 

Inden længe kommer Audi med deres svar for det nye kuld af disse kompakte SUV el-biler.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Mercedes EQC - Mercedes svar til Tesla og Jaguar!
Kommentér på:
Mercedes EQC - Mercedes svar til Tesla og Jaguar!
Annonce