Opel Corsa er tilbage som elbil og Skoda Superb Hybrid

Opel Corsa er tilbage som elbil og Skoda Superb Hybrid

1226visninger 1 svar | 23. maj 2019



Skoda Superb

Skoda har netop løftet sløret på den faceliftet udgave af Superb. Selvom den minder meget om den forrige, så har den fået nye for -og baglygter, hvor de forreste kan nu fås med Matrix LED.Det smarte med de nye LED forlygter er, at i forruden sidder der et kamera som hele tiden holder øje med forankørende biler. Det vil sige at selvom man har det lange lys tændt, så kan det automatisk slås fra, inden man blænder den modkørende bilist. Bagpå har den nye Superb fået et lang streg imellem hvert baglys. Det giver bilen et unik kendetegn, og skulle være lettere at spotte bilen bagfra om natten. 
Andet nyt er muligheden for to nye farver kaldet Race Blue og Crystal Black. 

Køber man den største udstyrs udgave Laurin & Klement, er der blevet brugt mere cromme i kabinen, et mix af Alcantara og læder syninger omkring instrumentbordet og sidedørene og så  kan man også få hele loftbeklædningen i alcantara! Standard har hele programmet nøglefri start. 
Sikkerheden er også blevet opdateret i form af deres "Predictive" pakke . Superb's nye fartpilot holder ikke blot øje med trafikken, men også fodgænger til fartskilte. Andet smart er at den nye Superb, kan også kan selv køre bilen til siden og stoppe den, hvis bilisten skulle få det ildebefindende.
I kabinen byder den nye Superb velkommen for digitalt instrumentering, ellers finder man deres Amundsen 8" eller 9,2" touch skærme. 



Motorprogrammet består af det velkendte kuld af VAG's benziner eller dieseler. Dog introducer Skoda for deres første Plugin-hybrid. Skoda Superb iV hedder den, og den bruger samme teknik som Passat GTE. Det vil sige at man finder en 1,4 turbo og et 116Hk. elektrisk motor, hvor bilen yder 218 hk. i alt. På det elektriske motor alene, så kan den kører op til 55 km, og 850 km på en fuld tank og batteri. 
Scout udgaven fortsætter også endnu, selvom modellen ikke længer sælges herhjemme. Scout har AWD standard og vil kunne fås med enten en 2-liter turbobenziner eller 2-liter diesel. 

Motorprogram:
Benzin:
1,4 TSi Hybrid 218 Hk 55 km/l 
EVO 1,5 TSi 150 Hk 19 km/l 
2,0 TSi 190 Hk 18 km/l
 2,0 TSi 272 Hk 4Motion 14 km/l
 Diesel 
1,6 TDi 120 Hk 24 km/l EVO 
2,0 TDi 150 Hk 22 km/l 
2,0 TDi 190 Hk 21 km/l 





Skoda Citigo-e iV


Skoda har også præsenteret for deres første elektriske bil, og bilen er baseret på den nuværende Citigo. Som dens elektriske søster E-up!, yder de det samme med deres elektriske motor. Motoren har 82 hk. og 210Nm. Dog opgiver Skoda at den kan ramme 267 km på en enkelt opladning. 0-100 er også opgivet til 12 sekunder med en topfart på 130 km/h. Den nye Citigo kan oplades 80% op på ca. en time med et dedikeret ladningsstander. Dog tag det over 12 timer at lade den fuldt op med et normalt hus stik. 





Opel Corsa-e


En anden stor nyheder er den nye Corsa. Den nye Corsa er udviklet sammen med PSA-gruppen, og derfor deler den samme bund med den nye Peugeot 208 og DS DS3. Overraskende bliver den nye Corsa en ren elektrisk model, som deler teknink med den nye elektriske peugeot 208-e - men mon ikke benzin modeller også kommer?

Den nye Corsa-e bruger et 50 kWh batteri, som kan oplades 80% op på 30 minutter med et dedikeret ladestander.Rækkevidden er også imponerende med sine 330 km WLTP testet tal. Bruger man Myopel APP'en, så kan man også holde øje med bilens batteriniveau og hvor man kan endda finde en opladningsstander henne i verden . Corsa-e yder 136 hk. og har 210Nm.  0-100 på 8,1 sekund og 2,8 sekunder fra 0 til 50 km/h. 

I kabinen er det dog anderledes end søstermodellen 208. Her finder man en touch skærm i samme størrelse, 7" eller 10", men er dog anderledes placeret. Dog har de begge digitalt instrumentering. Corsa-e vil som Superb længer oppe, også kunne fås med LED Matrix lys, der som også i Skoda'en kan automatisk justerer sig efter forholdene. Sikkerhedsudstyret er  som i 208, hvor man finder udstyr lige fra adaptiv fartpilot til automatisk nødbremse.



Hvis den nye Corsa kommer med benzin motor eller diesel, så vil den nok bruge samme program som 208. Det vil sige en 1,2 med eller  uden turbo og en 1,5 diesel. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Opel Corsa er tilbage som elbil og Skoda Superb Hybrid
  •   23. maj 2019 Fedt at se at de europæiske bilmærker rigtigt er begyndt med elbiler. Og med plug-in hybrid Skoda'ens 55 km på ren el, vil en del jo kunne bruge den til hverdag helt uden at bruge benzin.

    El-rækkevidden begynder at være fornuftig i plug-in hybrid'erne.


Kommentér på:
Opel Corsa er tilbage som elbil og Skoda Superb Hybrid
Annonce