VW Taigo - Smart Crossover i den lave ende

VW Taigo - Smart Crossover i den lave ende

1670visninger 0 svar | 29. jul 2021



VW Taigo er nyeste skud fra det tyske mærke, hvor de denne gang prøver  at udbygge deres Crossover modelprogram med en mere Coupé-venlig model. Taigo er dog bygget på deres mere kantet T-Cross.


Taigo er dog ikke helt ny da den har det sidste årstid kunne fås i Brazilen med navnet Nivus. Nu er den dog kommet til Europa, hvor den skal sælges på stil end rumlighed. Tagio er samme bil som T-Cross, men har et mere Coupe-designet form. Nærmeste konkurrent vil være den noget større Renault Arkana. I forhold til T-Cross rummer Taigo kun 438-liter plads i bagagerummet end T-Cross 455-liter. Dog vinder Taigo på længden med lige og vel. 

Motorprogrammet i Europa er identisk med T-Cross, hvor Taigo også kun kan fås med forhjulstræk. Her starter ud med en 1-liter til 150 hk 1,5 turbo. Diesel bliver ikke en mulighed. Gearmulighederne er enten 5-trins og 6-trins manuel. Dog kan man godt få 7-trins DSG til en merepris. 

Motorprogram: TSI= Turbobenziner
1,0 TSi 95 Hk 175Nm
1,0 TSi 115 hk 200Nm
1,5 TSi 150 hk 250Nm 




I kabinen byder Taigo velkommen til den samme nye kabine, som er den samme kabine den helt nye Polo. Altså et 6,5" Touchskærm standard eller mulighed for et større 9,2". Instrumental instrumentering er også standard på 8". 


Hvornår og hvad Taigo kommer til at koste er forsat ukendt, men den bliver nok dyre end T-Cross'en. Måske vil en Taigo GTi lande senere med Polo's 207 hk 2-liter turbo. En Direkte konkurrent til Ford Puma ST. 


Opdatering: VW har i dag (30/07) udmeldt at Taigo forventes til November i år.  



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
VW Taigo - Smart Crossover i den lave ende
Annonce