{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
12.493 visninger | Oprettet:

Bil hakker under kørsel {{forumTopicSubject}}

Hej min bil begyndte Idag pludselig at ryste/hakker under kørsel, den tager længere tid om at starte og ryster meget under tomgang.

Den skal have flere omdrejninger før man kan skifte gear.

Nogen idéer om hvad det kan være?

Jeg har lige skiftet fra en 10/40 olie til 15/40.

Det er en Ford mondeo 1,8 fra 2002. Den har kørt omkring de 240.000km

Har vedhæftet et billede af tændrørne, har de noget at sige?



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Bil hakker under kørsel
  • #1   18. okt 2018 Det kunne godt ligne at den ene cylinder ikke gnister eller forbrænder olie.. Har du tjekket om der er god gnist på alle?

    Bruger du meget olie siden du er gået op på en 15w40 fremfor 10w40?


  • #3   18. okt 2018 Ja det først tændrør af dem har godt nok brændt en del olie af. så det ser ud til du har en dårlig cylinder eller stempel/Ringe oliering. har du taget en kompression test af dine cylindere ?. og evt en tryk test

  • #4   19. okt 2018 Hej igen.
    Ja bilen bruger olie, så har skiftet til noget lidt tykkere olie. Men spørgsmålet er bare om den så har fucket noget op i motor siden den hakker sådan?


  • #5   19. okt 2018 Den olie du har skiftet til er kun tykkere når motoren er kold

  • #6   19. okt 2018 skift olien igen 15/40 er alt for tyk , om den så har gået 350k , kender en som lavede det samme nr på en 1,8t og den gik også mærkeligt med det samme efter olie skiftet fra 10/40 til til 15/40 , du kan risikere den har presset olien nogle steder ind det ikke skulle ind da den er så tyk

  • #7   20. okt 2018 Nej

  • #8   20. okt 2018 Serkan sikke noget fis ??
    Det har jeg sku aldrig hørt før.
    Det er ikke olien der er problemet.
    men efter hvordan det første tændrør ser ud, tyder det på at den spiser olie, og da det ene tændrør ser sådan ud ville det ikke undre mig hvis din cylinder 1 er cockset til. Som så sørger for at din forbrænding bliver dårlig. måske skulle du prøve at se om alle dine tændkabeler er i orden, for hvis den rykker som du skriver er det typisk dårlig tænding.
    prøv at tjekke dine tændkabler. ??


  • #9   20. okt 2018 Sten ,Fis kan du selv lave , vi aner ikke om det tændrør blevet sådan efter der påfyldt 15/40 , så at udelukke det er din fejl , den type olie er så tyk at den kan have presset sig igennem revner og sprækker , men en tryk test ville ikke skade , så kan man da udelukke den del

  • #10   20. okt 2018 Ja det er rigtig at en kompressionstest ikke ville skade den. Men den motor er nok slidt op, men det kan ikke ske pga for tykt olie for den havde i forvejen et olie forbrug, er selv til dagligt mekaniker så er godt klar over hvad jeg melder ud med. Det er jo sådan at den spiser olie som så sørger for at forbrændingen bliver dårligere end den burde værre. Men trods alt så sænker olie forbruget sig når han hælder tykkere olie i. så den skulle forbrænde det bedre efter skift. så de faktorer der spiller ind burde værre enten dårlig tænding pga et dårligt tændkabel eller at motoren har en varkuumslange der er blevet utæt eller at den ikke for luft eller brændstof som den skal have. men ikke pga at han hælder en olie i med højre viskositet. Eller ånderrøret er tilstoppet så motor danner forkert tryk. men ville stadig starte med at tjekke om et af tændkablerne har en løs forbindelse derefter vakuumslange.

  • #11   21. okt 2018 prøv at skifte de tændrør ud med nogle nye, da de måske ikke er meget værd mere. hvornår er de tændrør sidst blevet skiftet? da det kunne tyde på at de er slidte.

  • #12   26. apr 2019 1 de tændrør er slidt ned. 2 den bruger helt sikkert olie på cyl 1. Sæt nye tændrør i og se hvor slem det er med den soder tændrøret til. Vis det slem så skal toppen af.

Kommentér på:
Bil hakker under kørsel

Annonce