{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.426 visninger | Oprettet:

Tue L
Tue L
Tilmeldt:
7. apr
Emner: 2 Svar: 5

Lille bil kørerskole {{forumTopicSubject}}

Hej alle

Jeg har et lidt underligt spørgsmål

Jeg har et familiemedlem som skal tage kørerkort men ikke kan lide at kører i "store biler" så hun leder efter en kørerskole som kører i "små" biler (Yaris etc.)

Er der nogen herinde som kender til en kørerskole på Sjælland som kører i "mindre" biler?

På forhånd tak.


Kommentarer på:  Lille bil kørerskole
 • #1   7. apr Jeg tror hun har misforstået hele pointen i at tage et kørekort...
  Det er for at lære at køre bil og bevise at hun er sikker at have på vejen.
  Hvor ved hun fra at hun ikke kan lide at køre i "store biler" hvis hun ingen kørekort har.. og uanset om hun kan lide det eller ej, så skal hun stadig kunne magte det, ellers har hun intet at gøre på vejen


 • #2   7. apr Her er kravene , der stilles til en køreskolebil :" Kategori B

  En firehjulet personbil til højst 9 personer inkl. føreren med en tilladt totalvægt på højst 3.500 kg.

  Tophastigheden skal være mindst 130 km i timen, og længden og bredden mindst 3,80 m henholdsvis 1,45 m eller en køreklar vægt på mindst 825 kg i henhold til køretøjets standardtypegodkendelse. Foreligger der ingen standardtypegodkendelse, anvendes køretøjets tophastighed, længde, bredde og egenvægt i fabrikkens normale udførelse.

  Bilen skal være forsynet med spejle, jf. Detailforskrifter for Køretøjer om påbudte førerspejle. Til brug for kørelæreren, den prøvesagkyndige og køreeleven skal bilen foruden de i Detailforskrifter for Køretøjer påbudte førerspejle være forsynet med:

  1) et indvendigt førerspejl af kategori I,

  2) to udvendige førerspejle af kategori I i højre side, og

  3) et indvendigt spejl til iagttagelse af eleven.

  Kravene til kategori-I spejle fremgår af Detailforskrifter for køretøjer.

  Såfremt bilen er forsynet med et originalt udvendigt spejl i højre side, er dette forbeholdt køreeleven. Det ekstra monterede udvendige højre førerspejl er forbeholdt kørelæreren/den prøvesagkyndige.

  Bilens rat skal være anbragt i venstre side.

  I bilen skal der være plads til mindst 4 voksne personer. Den skal være forsynet med ekstra betjeningsanordning til lydsignalapparat til brug for kørelæreren, ligesom der ved kørelærerens plads skal være to ekstra kontrollamper for retningsviserblinklys - en for hver side.

  Bilen skal være forsynet med hastighedsmåler. Såfremt hele hastighedsmålerens skala ikke kan aflæses fra kørelærerens plads, skal der være monteret en ekstra hastighedsmåler, der viser samme hastighed som bilens originale hastighedsmåler. Ved bedømmelsen af muligheden for at aflæse den originale hastighedsmåler fra kørelærerens plads lægges til grund, at med førerens korrekte placering af hænderne på rattet (i en position svarende til urviserstillingen ”kvarter i tre”), skal kørelæreren/den prøvesagkyndige fra alle sædepositioner og uden at dreje hovedet kunne aflæse hele hastighedsmålerens skala.

  Ved kørelærerens plads skal der være anbragt særlige pedaler, således at kørelæreren uafhængigt af eleven kan udkoble motoren og bremse bilen. Bremse- og koblingspedalen må ikke føres ned ved aktivering af den tilsvarende pedal ved førersædet. Der kan desuden monteres en ekstra speederpedal.

  Er bilen forsynet med automatisk transmission, skal gearvælgeren i stedet for pedal til udkobling af motoren være anbragt således, at den kan betjenes af kørelæreren.

  Hvis bilen ikke er forsynet med tokreds driftsbremse, skal kørelæreren kunne betjene nødbremsen."

  Så en køreskolebil behøver ikke at være så stor, MEN som #1 også er inde på Det giver ikke meget mening at have et kørekort, hvis man skider i bukserne fordi man kommer op i en Polo-størrelse bil.........:)


 • Tue L
  Tue L Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 2 Svar: 5
  #3   7. apr OK tak for din mening #1 og din oversigt #2

  Det kunne f.eks. også være en kørerskole som kører BMW 1 serie eller i den dur.


 • #4   7. apr En kørelærer der har bilen som sin arbejdsplads, gider nok ikke sidde i et par pindesæder som dem der er i en Aygo eller VW Up, og desuden er jeg ret sikker på at der er reduceret/ingen registreringsafgift på netop køreskolebiler ( jeg er dog ikke helt sikker ? ) . Det gælder om at lære at håndtere en bil sikkert, og når hun har lært det i en større bil, vil hun føle sig sikre i en lille bil, når først kortet er i hus . Der er jo heller ikke nogen der tager stort kørekort i en 5 tons Toyota Dyna ?

 • Tue L
  Tue L Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 2 Svar: 5
  #5   7. apr Det er dejligt med alle meningerne om det

  Men skriv gerne hvis nogen faktisk kender en kørerskole som kører i f.eks. BMW 1 series eller lignende (kan jo også være de ikke findes)


 • #6   7. apr Du bliver nødt til at overtale vedkommende til at tage kortet i større bil. Folk, som tager det i de små ret ofte ikke tør at køre i større biler efterfølgende og det kan blive et problem med tiden. Taler af erfaring. Har arbejdet som kørelærer fra 1998 til 2016

 • #7   7. apr Hvor på Sjælland søger du? Det giver ingen mening at køre 50 km for at tage en køretime...

 • Tue L
  Tue L Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 2 Svar: 5
  #8   7. apr #7 Tror hun er villig til at rejse lidt efter det men Storkøbenhavn og så ud i cirkler derfra

 • #9   7. apr Tror der er regler for størrelse af skole biler.

 • #10   7. apr Hun kan da bare tage en tur til Toftegårds Plads i Valby og stå og kigge i et par timer på alle de skolevogne, der kører rundt der. Og er der noget, der er småt nok, gå over og snakke med kørelæreren?

 • #11   7. apr Altså nu skal jeg ikke gøre mig klog eller nedrakke nogen her, MEN har man evt. prøvet og google køreskoler kbh også gået i billede søgning ?? Der står bestået elever og posere foran køreskolebilen de lige har kørt i...

  profilbillede
 • #12   7. apr Claus har en Mercedes A-klasse, mon ikke den er lille nok, men der er selvfølgelig lidt langt fra Sjælland til Vendsyssel smiley
  https://www.hjoerringkoereskole.dk/
  Om ikke andet er det en mulighed hvis du/I ikke selv magter selv at finde en køreskole med en mindre bil... Eller bare lære at tage kørekort i det der er tilgængeligt.

  Alternativt kunne hun overveje at få en kabinescooter som ikke kræver kørekort, så fås det ikke meget mindre og man sparer udgiften til kørekortet.
  https://dream-bikes.dk/produkt/kabinescooter-uden-koerekort/


 • #13   7. apr mange af kørelærerne skriver eller har billeder af de biler de kører i på deres hjemmesider.

 • Tue L
  Tue L Tilmeldt:
  apr 2021

  Emner: 2 Svar: 5
  #14   8. apr #11 mange tak for hjælpen det virkede perfekt og hun har i dag ringet og aftalt videre forløb med en skole i storkøbenhavn

 • #15   8. apr godt at høre smiley

 • #16   10. apr Kender en der har taget kørekortet i Ballerup hos dygtigbilist.dk og det var i en VW Golf VII med manuel gear.

  De har også VW Golf med Automatgear.

  Kan læse at hun har fundet en, men så er der måske andre der kan bruge info, hvis de søger mindre bil også smiley


 • Martin N
  Martin N Online Tilmeldt:
  dec 2020

  Følger: 12 Emner: 4 Svar: 38
  #17   12. apr Jeg er nu enig #0 i al fald delvis.

  Da jeg selv tog kørekort - var jeg nu ikke bange for det, men kørelæreren havde et kæmpeskrummel af en BMW, kan ikke lige huske om det 5- eller syv serie.

  Da jeg så fik kortet, og hjem i min fine Skoda Favorit, så var det som at lære det forfra, bare på egen hånd. Sådan en har jo fx hverken servostyring, eller ABS-bremser.

  Og det er nu nok de færreste 18-19 årige der har råd til at starte med "en stor bil".

  Desuden savnede jeg også undervisning i kørsel med trailer !, det var også selvlært.

  Og i det hele taget i storbyen (bor ude på landet). Men fx fik jeg da engang forvildet mig til københavn. Så var der en 4 sporet vej, delt af noget hæk/krat i midten.

  Der var ingen bile i synes da de holde for rødt længere fremme (længere fremme om et hjørne så man ikke kunne se det.

  Så jeg kom sgu til at dreje til venstre i mod trafikken, så kom der pludselig bare 100 biler lige i mod mig i begge vognbaner. Heldigvis var jeg kun kørt få meter forkert, så jeg kunne nå at bakke tilbage igen smiley


 • #18   12. apr Martin N

  Hvis du kan betjene en stor bil, så har du nemmere ved at betjene en lille bil.
  Men har du kun erfaring med en lille bil kan det være meget overvældende at komme i en stor bil.

  Det er det samme med automatgear, heldigvis er reglerne sådan at hvis du tager kørekort i en bil med automatgear (for at gøre det nemmere for dig selv) så må de slet ikke køre en bil med manuelt gear, hvilket jeg syntes er helt fint


 • Martin N
  Martin N Online Tilmeldt:
  dec 2020

  Følger: 12 Emner: 4 Svar: 38
  #19   12. apr Okay, det er også ca 20 år siden jeg tog kørekort, men jeg synes det var mindst lige så overvældende at komme fra den lille Twingo vi brugte i kravlegården til den store BMW på gaden, og så tilbage til en "lille bil", som var ældre en Tvingoen så ikke engang havde servostyring.

  Jeg har en enkelt gang skulle købe bil og så så nærmere på en Honda Accord med Automat-gear.

  Det kunne jeg overhovedet ikke finde ud af (sad og jokkede venstre fod ned i gulvet på en koblingspedal, som jo ikke var der smiley

  Jeg vidste ikke at der var en regel med at hvis man har taget kørekort med automatgear, så må man kun køre med automatgear. Men faktisk synes jeg også det skulle være omvendt.

  Altså så man delte prøven op i 2 - en del i bil med automatgear, og en del med manuel (eller kun den ene hvis man kun ønsker dette).

  Man skal i al fald lige lære at styre fødderne. Med manuelt flytter du højre fod til bremsen når du vil bremse, og venstre når du vil bremse, er fame svært at vænne sig til efter 10+ pr kun man manuelt gear. Så lige den Honda Sprang jeg over, selvom den nu var helt fin til prisen smiley


 • Martin N
  Martin N Online Tilmeldt:
  dec 2020

  Følger: 12 Emner: 4 Svar: 38
  #20   12. apr Men kan godt se din pointem det er bedre at starte i en stor og gå til en lille æske, end omvendt.

  Måske lige bortset fra et tilfælde som det omtalte, hvor det kan fremprovokere decideret angst måske?


 • #21   12. apr Hvis det er så angstprovokerende så tænker jeg ikke man er mentalt klar til at få et kørekort smiley

 • #22   12. apr # 18 " Det er det samme med automatgear, heldigvis er reglerne sådan at hvis du tager kørekort i en bil med automatgear (for at gøre det nemmere for dig selv) så må de slet ikke køre en bil med manuelt gear,"

  Hvor har du den viden fra, jeg har aldrig hørt om den regel, trods flere børn og bonus-børn der har taget kørekort , inden for de sidste par år ??


 • #23   12. apr Siden januar 2017 har det været muligt i Danmark, at man som førstegangs erhverver kan tage kørekort til personbil med automatisk gear. ... Såfremt du efter at have bestået køreprøven med automatgear ønsker at køre med manuelt gear, skal du bestå en ny, praktisk køreprøve i en godkendt skolevogn med manuelt gear.


 • #24   12. apr #22:

  Hvis du tager kørekort med automatgear bliver dit kørekort påført en kode 78, så kan alle betjente i EU se at du kun må føre køretøj med automatgear.
  Det er en del af de EU harmoniserede kørekortskoder: https://koerekort-guiden.dk/koerekort-koder/


 • LilleA
  LilleA Tilmeldt:
  jun 2019

  Følger: 10 Følgere: 1 Svar: 11
  #25   i går kl. 17:23 Jeg tog kørekort i en BMW 118, så det kan nemt lade sig gøre. Det nemmeste er nok at ringe rundt. Men det er lige så meget for læreren skyld. De skal sidde i den bil i så mange timer. Man sidder ikke så godt i en Alto smiley

 • LilleA
  LilleA Tilmeldt:
  jun 2019

  Følger: 10 Følgere: 1 Svar: 11
  #26   i går kl. 17:24 #22

  Kunne se det med en simple Google tur :-). Det er loven.


 • martin a
  martin a Tilmeldt:
  mar 2012

  Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 75
  #27   i går kl. 19:57 Hold nu kæft i er latterlige at høre på smiley . Godt hun fandt en køreskole med lille bil dem er der nemlig en del af.

 • #28   i går kl. 19:59

  profilbillede
 • #29   i dag kl. 07:02 Jeg tog kørekort i en Honda Civic. Det var ikke en stor bil dengang. Nu har jeg uden problemer kørt store biler og varevogne.

  Man skal jo lære at kravle før man kan gå.


 • #30   i dag kl. 08:10 En Honda Civic er da en almindelig størrelse bil i "Golf" klassen.
  Jeg tog selv kørekort i en Honda Civic sedan


 • Peter J
  Peter J Tilmeldt:
  jan 2010

  Følger: 1 Emner: 2 Svar: 41
  #31   i dag kl. 10:02 #4
  En kørelærer betaler fuld skrald for sin bil - selvfølgelig er der mulighed for at løfte momsen af, men så må den ikke bruges privat, hvilket mange gør.
  Så ingen særbehandling


Kommentér på:
Lille bil kørerskole

x