{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.484 visninger | Oprettet:

Billigste måde og kører firmabil {{forumTopicSubject}}

Har en tømrervirksomhed sammen med en kollega. Vi er nu blevet enige om at vi skal have hver vores bil. Hvad kan bedst svare sig. Bilen kommer kun til og kører erhverv. Er det privat bil eller firmabil købt gennem firma? Det bliver en bil til ca 50.000 købt med kontanter, så ingen udregning i rente og værditab er vi også ligeglade med. Det er kr øre hver mdr i forskel vi tænker i. Kommer til og kører ca 40. Om året


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Billigste måde og kører firmabil
  • #1   7. apr 2021 Hvis det er en privat bil til firmabrug, skal I lave kørebog med til/fra destination for hver tur, antal km, km-tal på bil osv. Hver gang, I glemmer det, kan I ikke godtgøre, at I skal have kørselsgodtgørelse. Så selv hvis det var økonomisk en fordel at have bilen privat og få udbetalt kørselsgodtgørelse, er det praktisk talt nærmest umuligt med jeres kørselsbehov. Så må det alligevel være bedre at bruge al den tid på at arbejde lidt ekstra i firmaet.

    Hvad der rent faktisk er bedst økonomisk kommer meget an på, hvor mange penge, man kommer til at bruge på service og vedligeholdelse. Det bliver i bedste fald kun et kvalificeret gæt. Men mit bud er, at det alligevel ikke vil kunne svare sig med privat bil. Det er kun ca. halvdelen af de km, I kører, man kan få ud til den høje sats. Til gengæld skal man så afholde udgifter til service, vedligeholdelse, brændstof, forsikring osv. privat.


  • #2   7. apr 2021 Tal med revisor/ skat

  • #3   8. apr 2021 Hvis man først taler med en revisor, ryger de første 3 års fortjeneste ved at gøre det ene frem for det andet smiley

  • #4   8. apr 2021 Tænker de har een revisor i forvejen. Men ja, 15 min revisor koster nok 3 års Kørelse eller noget

  • #5   8. apr 2021 Selv hvis de har én i forvejen, er han ikke gratis smiley Det er jo desværre ikke sådan et årsabonnement, man betaler, hvor man bare kan spørge løs.

    Men det er så heller ikke alle mindre opstartsvirksomheder, der har en revisor. Det er ikke godt at vide, om de har det. Men det er da ikke usandsynligt smiley


  • #6   8. apr 2021 Bay= du vinder. Det er for tidligt på dagen

  • #7   8. apr 2021 Overvej leasing af fx en Traffic eller måske en Vito.
    40k om året er meget i en gammel varevogn til 50k, og hvad gør I hvis den bryder sammen i tide og utide?


  • #8   8. apr 2021 køb en varebil - der skal vel lidt reklamer på siden - og cvr.nr. - og en ren varebil er det nemmeste når der skal laves regnskab - alt kan jo fratrækkes så

  • #9   8. apr 2021 Det kan bedre betale sig at lease end købe når det er til firmaet.

    Ved køb trækker du momsen ud af regnskabet med det samme men ikke i skatteregnskabet da den skal afskrives med en vis procentdel årligt.

    Ved leasing trækker du momsen fra hver måned når du betaler leasing hver måned samt du kan trække hele beløbet fra i skatteregnskabet med det samme.


  • #10   8. apr 2021 #9
    Det giver det samme, blot med tidsforskydning. Det skal ikke være dét argument, der afgør, om man skal købe eller lease, i hvert fald.


  • #11   8. apr 2021 #10
    Stadig nemmere regnskabsmæssige at lease frem for at købe.


  • Claus  R
    Claus R Tilmeldt:
    aug 2020

    Følger: 11 Emner: 2 Svar: 286
    #12   8. apr 2021 Alt efter hvilken varevogn du går efter så vil en til 40.000 + moms være en træt gammel udkørt en af slagsen, og 40.000 kilometer om året, det holder den måske til i et år, men næppe i to år uden store og kostbare reparationer . Til prisen vil de fleste varevogne være 10 år gamle eller mere, og måske have kørt 400-600.000 km , så er selv en VW Transporter, Ford Transit eller en VW Polo på gule plader godt brugt .

  • #13   8. apr 2021 Ja, helt sikkert. Det er lettere. Men ikke en økonomisk fordel i sig selv - og modsætningsvis heller ingen ulempe.

    Ulempen er så, at det er væsentligt dyrere i den forstand, at det jo så vil være en markant dyrere bil. Man leaser jo ikke en bil til en værdi på 50.000 smiley


  • #14   12. apr 2021 "Ved køb trækker du momsen ud af regnskabet med det samme men ikke i skatteregnskabet da den skal afskrives med en vis procentdel årligt."

    Her mener du at bilen skal afskrives over nogle år - ikke? det er vel helt naturligt med større investeringer


  • #15   12. apr 2021 ja ved køb, men ikke ved leasing - her kan du trække selv store beløb fra med det samme når de er betalt.

  • #16   13. apr 2021 Med det antal km. Om året kan det bedst svare sig økonomisk at købe privat, har selv kørt med begge løsninger over 10 år. Det er dog 50-55.000 km. Og i ny bil. Men der er flere faktorer der spiller ind, da der kan komme uventede værksteds regninger med en ældre bil. Kan anbefale at bruge en kørebogs app som gør det nemmere.

  • martin a
    martin a Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 3 Følgere: 2 Svar: 297
    #17   13. apr 2021 Bay du må godt tjene penge men andre må ikke smiley

  • #18   13. apr 2021 Hvorfor må andre ikke dét?

Kommentér på:
Billigste måde og kører firmabil

Annonce