{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.728 visninger | Oprettet:

Dorethe B
Dorethe B
Tilmeldt:
25. okt 2021
Emner: 1 Svar: 1

Citroen C4 Picasso, ny motor {{forumTopicSubject}}

Hej
Vi købte i 2017 en brugt CitrCitroën C4 Picasso fra 2015 med 1,2 VTi benzinmotor og 130 HK. Det seneste år er den begyndt at bruge MEGET olie. Vi henvendte os til forhandler-værkstedet, som kunne konstatere at stempelringene i motoren var i stykker, og motoren skulle udskiftes. Værkstedet fortalte desuden at Citroën åbenbart har meldt noget ud vedr. fejl på lige præcis vores type motor. Da vi efterfølgende henvendte os til forhandleren, fordi vi mener motor-udskiftningen derfor bør være dækket af reklamationsretten, benægter ejeren at der har været en generel fejl på vores type motor (selvom vi henviste til den udtalelse værkstedet kom med).

Er der nogen herinde, som kan be-/afkræfte, at der har været generelle motorfejl på den type motor der er i vores bil? Jeg kan nemlig ikke finde nogen officiel udmelding - kun om deres 1,2 VTi, 82 HK motor.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Citroen C4 Picasso, ny motor
  • #1   25. okt 2021 Der har været masser af fejl på de motorer, og er vel grunden til at Peugeot ( der benytter samme motortype ) stoppede med deres motorgaranti på 200.000 km . En 6 år gammel bil er der næppe mere garanti/reklamation på - specielt ikke hvis den ikke har en fuld servicebog hvor samtlige serviceeftersyn er overholdt og foretaget hos et autoriseret værksted .

    Reparation bliver nok desværre for egen regning, og andre brugte motorer af samme type fejler nok det samme, så enten er det en hovedreparation af jeres gamle motor - eller en fabriksny - begge ting koster desværre kassen og spørgsmålet er om det i det hele taget kan svare sig at ofre så mange penge på så gammel en bil ?


  • Kompressor Knud
    Kompressor Knud Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    aug 2003

    Følger: 4 Følgere: 65 Biler: 1 Emner: 216 Svar: 5.867
    #2   25. okt 2021 Ja, lige de 1,2 motorer er den værste motor nogensinde produceret....Derfor har Peugoet/citroen tilbagekaldt alt motor garanti på dem, fordi de ALLESAMMEN ryger og skal skiftes....Og hvis de skulle skifte dem alle på garanti, ja så ville de gå konkurs.....Man skal aldrig købe en peugoet/citroen med benzin motor, kun deres diesel motorer som er værd at købe.....Men selvfølgelig vil forhandleren ikke dække det, de fleste forhandlere vil ikke engang tage en bil med den motor i bytte, de ved nemlig godt at den motor æder sig selv op indefra.....Så enten sælg bilen med defekt motor, eller få købt en fabriksny motor og lagt i.....Men den motor vil fejle det samme om nogle år igen...

  • #3   25. okt 2021 Uanset om det er et kendt problem så skriver du at du købte bilen i 2017……. 2017 det er 4 år siden og bilen er nu 6 år gammel

    Den reparation eller udskiftning det bliver helt og aldeles for egen regning

    Hvordan skulle en forhandler der for 4 år siden har solgt en dengang 2 år gammel brugt bil kunne dække omkostningen ved en ny motor ???

    Er den handlet for 4 år siden hos en autoriseret forhandler ?
    Er den serviceret hos en autoriseret forhandler ?

    Det er ærgerligt men omkostningspilen plejer kun en vej….. og det er på dig selv
    Du kan jo nok sælge bilen med defekt motor men værdien vil så også være derefter og husk du er nødt til at oplyse at motoren er defekt eller har du jo handlet i “ond tro”


  • Søren
    Søren Tilmeldt:
    mar 2009

    Følgere: 4 Svar: 196
    #4   25. okt 2021 Hvordan kan i overhovedet tro at reklamationsretten ville dække det efter 4år?
    Muligvis hvis det var sket indenfor de første par mdr, og service ellers var blevet overhold, men 4år efter, på en 6år gammel bil..
    Det er virkelig surt at være i jeres sko nu, men alt hænger på jeres konto, så i må tage en beslutning om det er værd at lave den, eller om i skal sælge den billigt (I skal jo oplyse fejlen, og i kan straffes for det hvis i "glemmer" det)


  • #5   25. okt 2021 Min eks købte en Peugeot med samme motor fra ny. Efter 60.000 km var motoren færdig. Hun fik den skiftet på garantien.
    Nu har hun så kørt 65.000 km mere, og nu er den gal igen. Den bruger 1 liter olie på 800 km. Så nu står hun med en bil der ikke rigtig er noget værd.


  • Dorethe B
    Dorethe B Tilmeldt:
    okt 2021

    Emner: 1 Svar: 1
    #6   25. okt 2021 Mange tak for alle jeres svar! Jeg kan se at jeg har lavet en tastefejl - vi købte bilen i 2019 (ikke 2017), så reklamationsretten var stadig gældende da vi oprettede første klage over bilen og processen med tilbud på ny motor blev igangsat.

    Vi har nu fået udskiftet motoren - det kostede 45.000 kr.


Kommentér på:
Citroen C4 Picasso, ny motor

Annonce