{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.068 visninger | Oprettet:

Olietryksmåler lyser rødt {{forumTopicSubject}}

Hej,

Har brug for lidt erfaring/statistik fra erfarne mekanikere.

I går ud af det blå, ved varm motor, begynder olietrykslampen i instrumentpanelet at lyse rødt, men kun ved tomgang, dvs ca 700 rpm. Jeg har ikke en fysisk måling af trykket men kun on/off. Så snart man kører igen slukkes lampen (dvs mere end 700 rpm. Der er korrekt oliemængde i motoren og den er helt frisk og bliver skiftet for hver max 10000 km.

Sker det tit at olietrykssensoren/olietrykskontakten/switchen går i udu?

L


Kommentarer på:  Olietryksmåler lyser rødt
 • #1   19. maj det er fordi den står for lavt i tomgang også laver olie pumpen ikke tryk nok og derfor bliver kontakt aktiveret

 • #3   19. maj #1
  700 omdrejninger er længde fint til at opbygge olie tryk. selv på starter kan du opbygge olie tryk. ??

  ja olietryk kontakt kan blive defekt. men jeg vil klart få målt olietrykket.


 • DisConFlubberated
  VIP
  DisConFlubberated Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  maj 2007

  Følger: 50 Følgere: 68 Biler: 2 Emner: 46 Svar: 5.752
  #4   19. maj Oliepumpen kan også være slidt og leverer derfor ikke tryk nok. Jeg ville få målt olietrykket for at være sikker.

 • #5   20. maj Hvad er det for en bil er kan nøjes med 700 i tomgang?.

 • #6   20. maj En Toyota Hiace, diesel.

 • #7   20. maj den burde da stå ved 1000-1200 så lyser olie lampe vel heller ikke mere

 • Anders B
  Anders B Tilmeldt:
  aug 2019

  Følger: 1 Svar: 16
  #8   24. maj Tjek lige om der er noget der bruger så meget strøm at den er gået ned i omdrejninger (f.eks. elvarme til bagude osv.) det har jeg selv prøvet i en Hiace, den var ret kræsen med strøm, hver gang man tændte for noget (blæser til varme mv.) gik den en del ned i omdrejninger ??

 • Carsten J
  Carsten J Tilmeldt:
  nov 2019

  Følger: 2 Følgere: 1 Svar: 17
  #9   26. maj Når det kun er ved lave omdrejninger har det absolut ingen betydning. oliepumpen skal levere olie til smøring af alle dele. ved mange smøresteder drypper/ siver olien blot ud af et lille hul. og når der ikke pumpes så meget er trykfaldet mindre over de små huller.

  Måske bruger du lidt for tynd moderne letløbsolie til den robuste motor, den vil nok gerne have en lidt tykkere smørefilm.

  Din oliepumpe i motoren leverer en fast mængde olie pr omdrejning, det betyder at den ved lave motoromdrejninger pumper lidt olie, ved dobbelt så mange omr. dobbelt så meget olie og så videre.
  Olietrykket skal ikke bruges til at holde delene fra hinanden, den skal blot transportere olien rundt til alle smøresteder.

  Fordi et for højt olietryk kan ødelægge motoren, (det kan flå hvidmetallet i hoved og plejllejer af i små flager) sidder der en overtryksventil som ved lidt højere omdrejninger slipper olien tilbage i bundkarret,

  At olielampen lyser ved tomgang har absolut ingen betydning, bortset fra at det generer øjnene og stresser, hvis du føler dig generet af det kan du skifte olien til en lidt mere tyktflydende, Hvis du bruger SAE 0W30 så skift til en SAE 5w40


Kommentér på:
Olietryksmåler lyser rødt

x