{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.205 visninger | Oprettet:

Køb med efterfølgende stor regning {{forumTopicSubject}}

Jeg købte i maj-måned en VW Caravelle 2,5 TDI fra 2000 ved en forhandler.
I salgsannoncen står der oplyst at bilen er nysynet, men på kvittering står der dog kun: Lev. synet, hvilket jeg så ikke går mere op i på daværende tidspunkt.
Forhandleren gjorde opmærksom på at det var et kommisionssalg, og på kvittering står der også den tidligere ejers navn, men med underskrift af forhandler.
Cirka en måned efter købet står jeg med en bil som ikke kan starte.
Det viser sig at batteriet er dødt, hvilket jeg får skiftet på værksted ved vw.

Men ved det værkstedsbesøg får jeg så at vide at:
Bremser er totalt slidt op (der var intet tilbage af skiver og klodser)
Trækakselmanchet var flekket, og lækkede med fedt
Trækaksel i venstre side skulle skiftes
Begge støddæmper foran var utætte
Remstrammer sad fast, med stort slitage på tandrem til følge
Ventildæksel lækkede med olie pga utæt pakning

Ovenstående blev skiftet en uge efter batteriet, hvilket var cirka 5 uger efter bilkøbet

Da de ikke havde alle dele hjemme blev der en uge efter igen lavet følgende:
Starter havde periodisk den ikke virkede, så der kom ny i også
ABS-ringe flækket, som også blev skiftet

Alt i alt endte de tre besøg her på 18.635,91kr


Jeg begynder så at grave lidt i det hele, og finder ud af at bilen sidst er synet d. 17/3-2009, altså 15 måneder før jeg køber bilen som i annoncen står som nysynet.

Ved købsdato har bilen kørt 202.000km, og ved en kilometerstand omkring 207.000 oplever jeg den begynder at ryste i hele bilen ved let accelaration.
Det bliver med tiden værre og værre, og får igen fat på værksted.
Det viser sig at være converter i gearkassen som er i stykker.
Der er nu gået cirka 3½ måned siden jeg købte bilen.
Jeg får så bilen målt på rullefelt, og finder ud af den er blevet chiptunet cirka 25% over hvad den har originalt, hvilket automatgearkassen ikke kan holde til.
Jeg er ikke blevet oplyst fra forhandler hverken på skrift eller noget om at bilen er chiptunet.
Jeg får skiftet converter og omprogrammeret motorstyring til original igen, hvilket koster mig 10.346,38kr og 500kr for chipning til original.

Er der på nogen måder noget for mig at gøre i den her sag?
Jeg regnede nemlig med at eftersom det var et kommisionssalg så har jeg intet at komme efter, når jeg er kørt derfra,
men fik så at vide at selvom en forhandler laver kommisionssalg, så hæfter de stadig for at bilen er iorden.

Hvordan bør jeg forholde mig? Er der noget at gøre, eller hænger jeg selv på alt?


Kommentarer på:  Køb med efterfølgende stor regning
 • #1   13. jan 2011 hvis jeg var dig ville jeg kontakte fdm, da der er alt for mange her inde på bg, der intet ved men bare slynger en masse ud.
  FDM hjælper dig igennem sådan en sag.
  jeg selv mener at hvis det er sælger der skriver under osv, så er det ham der har solgt dig bilen, samt at sælger har ikke oplyst dig om chip osv. dvs at den dag du køre galt og din forsikring finder ud af at den var chippet osv ka de afvise sagen da det ikke er den "bil" de har forsikret


 • #2   13. jan 2011 I købeloven står der at mangler kan reklameres hvis de kan bevises at være der ved købet hvilket du jo tydeligt kan. Derfor kan du kræve at værkstedet tager bilen tilbage og betaler regningen. En god ide vil dog være at gå i retten da han nok ikke giver sig sådan lige selvom han skal!

 • #3   13. jan 2011 Jeg tror desværre du hænger på det hele selv, eftersom du ikke har kontaktet forhandleren på noget tidspunkt smiley

 • #4   13. jan 2011 jeg prøvede nøjagtig det samme med en båd hvor motor stod af det var kommisionssalg også

  jeg pussede en advokat på ham når hans navn står på slut seddel er det ham der hæfter for den er iorden jeg fik lavet min motor smiley


 • #5   13. jan 2011 Jeg har også kontaktet FDM, men samme beskrivelse af hele hendelsesforløbet.
  Jeg har jo et eller andet sted nok gjort den store fejl at æde alle regninger i første omgang, da jeg troede jeg ikke kunne hænge sælger/forhandler op på noget hvilket var det jeg fik at vide fra ham.
  Men så vidt jeg er nået frem til så kan en forhandler ikke bare sige det, da det er en "professionel" persom som har været inde over salget her.


 • #6   13. jan 2011 Hvis forhandleren har solgt dig bilen, så går du bare i flæsket på hem, men det lyder IKKE til at du har været ved den forhandler du købte bilen ved,,, så det er du lige faldet igennem....

  Køber du bilen ved privat har du intet at komme efter ud over det i har aftalt i købekontrakten...

  Men du skal have været ved ham du købte bilen ved og ikke andre,,, for du kunne jo bare have leveret bilen tilbage uden at reparere på den andetsted.. og det læser jeg i din tekst at det har du gort fra start af.....

  Så tror desvarre ikke du komme langt, hvis det er sådan det står til....


 • #7   13. jan 2011 Lars

  Den kan han heller ikke tale sig fra,,, men du skal også gå til ham med dine reklamationer,,, du kan ikke forvente at gå til et dyrer eller billigere værksted og så bagefter bede ham om at betale,, han har jo sikkert selv mulighedden for at lave bilen,, men der er jo også en grund til at han sælger den i kommision, og det bør man være ekstra opmærksom på inden man køber bilen, for der er ALTID en grund til at sælge den sådan, for hvis han havde solgt den på forhandler vilkår, så havde du sikkert også giver en helt anden pris....


 • #8   13. jan 2011 var der ikke garanti på den, så var det da bare at køre ud til sælgeren og få det lavet

 • #9   13. jan 2011 Eftersim du har fået lavet bilen andetsteds, uden at kontakte forhandleren, så er det dig og kun dig, der skal æde regningen..

 • #10   13. jan 2011 Ifølge Købelovens paragraf 81 skal man reklamere over mangler i rimelig tid efter de er opstået. Som udgangspunkt senest 2 måneder efter. Du er derfor alt for sent på den, desværre.

 • #11   13. jan 2011 Heidi
  Det behøver man ikke nødvendigvis at være gjort opmærksom på. Forhandleren har ikke pligt til at oplyse, det er kommissionssalg.


 • #12   13. jan 2011 Start ALTID med at kontakte sælger, han skal ha chancen for at lave den indenfor rimelig tid, kan han ikke det må du køre andet sted hen og få alt specificeret ud! Men har han ikke fået chancen, så er det nok svært at gøre noget!
  Hvis du indleder en småsag koster det vidst kun et par 100 kr i første omgang!
  Jeg har en kammerat der kører sådan en sag, jeg skal lige ringe ham op!
  Dog har han jo med det samme henvendt sig hos sælger!


 • #13   13. jan 2011 PS! Sælger SKAL skrive i annoncen at det er kommissionssalg, ellers hænger han selv på den. Det skal også stå på skiltet i bilen! FAKTA!

 • #14   13. jan 2011 Iflg købeloven skal sælger dække fejl opstået inden for 6 mdr, formodningsreglen! FAKTA!

 • #15   13. jan 2011 Han hænger jo selv på den uanset hvad. Definitionen af kommissionssalg er jo, at man handler i eget navn for en andens regning. Så nej, det skal ikke stå der. Det kan sagtens foregå, uden køber er gjort opmærksom på det.

 • #16   13. jan 2011 Bay

  Det er heller ikke det jeg mente.....

  Men forhandleren har retten til at reparere bilen da det er ham der handler og det er ligegyldigt om det er kommision eller ej...

  Så måske jeg har formuleret mig forkert... smiley

  Men nej han har ikke pligt til det for det er jo ligegyldigt om han oplyser det eller ej,, for er han blandet ind i en handel kommision eler ej,,, så hæfter han...
  Tror det var det jeg ville frem til...


 • #17   13. jan 2011 ... og ja, han skal dække alt inden for 6 måneder som udgangspunkt. Men det kræver stadigt, at man reklamerer inden for 2 måneder efter, man har opdaget fejlen.

 • #18   13. jan 2011 Heidi
  Det lyder som om, vi er enige. Misforstod nok bare dit indlæg lidt smiley


 • #19   13. jan 2011 Allan R

  Der er du så meget forkert på den...

  Han skal ikke DÆKKE fejlene han skal udbedre dem. og der er en forskel... men han skal ikke oplyse noget som helst for det ændrer ikke forhandlerens situtaion overhovedet....

  Og hvor længe det er er ligegyldigt i dette spørgsmål, jeg ville heller vide fra spørgeren om han har været ved sælger meddet eller ej.... og om det er sælger der har udbedret fejlene....


 • #20   13. jan 2011 Man skulle jo have reklameret til forhandleren så han havde haft chance for at udbedre fejlene. Man kan ikke bare få det lavet et andet sted og så sende en regning til sælger. Havde du reklameret og forlangt at HAN skulle udbedre fejlene havde du haft en meget bedre sag.
  Jeg mener at du selv hænger på disse trælse regninger.


 • #21   13. jan 2011 Kammeraten Tommys bil er i prisklassen under 10.000 og det skal den være for at kunne komme ind under termet småsag! Hans skulle repareres for omkring 17.000 for at kunne gå gennem syn,, selvom den var synet for 6 mdr siden!
  Defekt tandstang, bærekugler, styrekugler, bærearmsbøsninger foran, begge forreste hjullejer, utæt servo, dertil kommer at den var temmelig rusten udvendig på alle hjørner og stolper og det var en 19997 Escort st car 1.6 16V til 7.400 som han fik for 6.700 tror jeg det var!


 • #22   13. jan 2011 Som det er nu hænger han sikkert selv på dem ja!

  Kan jeg spørge om prisen på den caravelle, lå den meget under hvad de ellers koster og hvilket prisleje er vi i?

  Husk Operation X senere i aften, handler om hvordan staten betaler for at nogen perkere kan ha en Lamborghini Gallardo som invalidebil!


 • #23   13. jan 2011 Der er nogen herinde der ikke rigtigt kender deres rettigheder, men ring til forbrugerstyrelsen Lars, så får du helt klar besked, få en medarbejders e-mail og vær klar til at sende dit indlæg her til ham/hende med det samme du kommer igennem, de er skrappe derinde!

Kommentér på:
Køb med efterfølgende stor regning

x