12.280 visninger
|
Oprettet:
Charbroil gasgrill - kan man grille u. infrarød? {{forumTopicSubject}}
Har købt sådan en grill - har ikke meget forstand på grill'er så tænker den er fin at starte med.
Men er der nogen der ved om man kan fjerne de infrarøde plader/elementer og bare grille uden dem som man gør på en mere traditionel grill?
Jeg kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne, men kan ikke finde noget om det i manualen el. på google og vil ikke allerede ødelægge grillen.
Det fungerer fint med de plader i, men til nogen ting tror jeg det vil være bedre uden.
jul 2008
Følger: 30 Følgere: 29 Biler: 2 Emner: 36 Svar: 292
maj 2005
Følger: 24 Følgere: 27 Biler: 9 Emner: 448 Svar: 2.291
Og det med fedtet giver nok det samme da der alligevel er fyldt m,ed huller i de plader. Der står at det er de plader der giver den infrarøde effekt, så hvis det er deres eneste formål vil jeg gerne prøve at se hvordan det fungerer uden
jul 2008
Følger: 30 Følgere: 29 Biler: 2 Emner: 36 Svar: 292
okt 2006
Følger: 41 Følgere: 58 Biler: 2 Emner: 22 Svar: 9.401
Det gør intet negativt for din madlavning.
Det er lidt det samme som at sige "kan jeg ikke bare undgå at min sovs smager af noget ved at undlade salt?"...
apr 2007
Følger: 2 Følgere: 2 Svar: 728
maj 2005
Følger: 24 Følgere: 27 Biler: 9 Emner: 448 Svar: 2.291
jul 2008
Følger: 30 Følgere: 29 Biler: 2 Emner: 36 Svar: 292
apr 2007
Følger: 2 Følgere: 2 Svar: 728
Da det ikke er kulgrill er det dog mere begrænset med "grill smag", men bare lad vær med at gøre den sirligt rent.
Hvis den er helt ny, lav nogle nakkekoteletter, stegt flæsk og andet som rigtig kan svine den til - så er smagen af grill der
sep 2005
Følger: 59 Følgere: 217 Biler: 4 Emner: 329 Svar: 6.560
Jeg har fjernet pladerne i min og det giver meget mere direkte varme. Det betyder at hvis det ikke blæser så kan jeg få 250 grader og en god flamme-smag.
Problemet er gasregulatoren der ganske enkelt er for lille til grillen. Jeg har undersøgt det meget (har haft min i 2 år nu) og man kan få en justerbar regulator. Sådan en planlægger jeg at købe inden sæsonen slutter og så prøve med for at se om jeg kan få noget mere varme på.
Jeg har prøvet at lave helstegt kylle med plader i og den blev stort set dampet / kogt. Uden plader bliver den super lækker.
Men for at grille en god pølse eller især en steak som jo skal have høj varme ved kort tid så skal der mere power på svinet..
apr 2007
Følger: 2 Følgere: 2 Svar: 728
Lyder godt nok mærkeligt, jeg har godt 320-330grader i rummet (målt med pt100 føler i rotesseri hullet - hvilket ca er midten) når den får fuld hørn på 4 brændere. og det er med IR plader, godt 380 uden IR plader nok grundet mere direkte varme - selvfølgelig står den også i læ, den er noget vindfølsom ellers.
apr 2007
Følger: 2 Følgere: 2 Svar: 728
maj 2005
Følger: 24 Følgere: 27 Biler: 9 Emner: 448 Svar: 2.291
Som R U H skriver kan jeg godt frygte at fx en kylling bliver mere kogt en grillet når IR pladerne er i.
Men jeg kan høre at der er andre som griller uden disse plader i, så det tror jeg også jeg vil eksperimentere med.
Til info er min regulator 29mbar
apr 2007
Følger: 2 Følgere: 2 Svar: 728
Ihvertfald hold flasken udenfor grillskabet når du laver disse ting uden at have IR pladerne på..
sep 2005
Følger: 59 Følgere: 217 Biler: 4 Emner: 329 Svar: 6.560
Lidt flammer gør ikke noget og når jeg ønsker indirekte varme på eks flæskesteg plejer jeg at slukke blusset direkte under den så den kun kører på 1 eller 2 blus. Man kan få trinløs regulator, sådan en vil jeg gerne have.
jul 2015
Følgere: 1 Biler: 1 Svar: 105
sep 2005
Følger: 59 Følgere: 217 Biler: 4 Emner: 329 Svar: 6.560
sep 2005
Følger: 59 Følgere: 217 Biler: 4 Emner: 329 Svar: 6.560
maj 2005
Følger: 24 Følgere: 27 Biler: 9 Emner: 448 Svar: 2.291
sep 2005
Følger: 59 Følgere: 217 Biler: 4 Emner: 329 Svar: 6.560
Min IR plader forbliver AF og sådan er det. Når jeg får min nye gasregulator kan det være jeg prøver dem igen..
apr 2007
Følger: 2 Følgere: 2 Svar: 728
men du kan bruge den uden pladerne, bare vær opmærksom på evt brand
jun 2017
Følger: 1 Svar: 1
jul 2015
Følgere: 1 Biler: 1 Svar: 105
apr 2018
Følger: 1 Svar: 1
På fuld skrald får jeg 150grader selv efter 20-30 min.
Hvis jeg fjerne en af pladerne kan jeg kæmpe mig op i nærheden af 180 grader.
Har prøvet at fugte gummipakningen på gasflasken.
Har spændt efter og tjekket for utætheder.
Har prøvet at tænde gassen først og vente 20-30 sekunder før jeg tænder blusset.
Ved ikke helt hvad jeg kan prøve andet end at melde falit på projektet.. Nogle forslag?
Charbroil gasgrill - kan man grille u. infrarød?