{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvilken fagforening. Automekaniker
  • #1   17. jan 2018 Ja.

  • #2   17. jan 2018 Du skal dog lige være opmærksom på at der stadig er steder hvor kollegaerne er beton kommunister, og måske ikke vil arbejde sammen med en fra en "gul" fagforening .

    Men jeg tror såmænd du vil være lige så godt hjulpet med at stå i "det tarvelige hus " smiley , hvor jeg selv er medlem forøvrigt .


  • #3   17. jan 2018 Ja den slags findes stadig, men det er ikke noget man kan praktisere aktivt mere - at tvinge folk til at være i en specifik fagforening.

    Jeg er også selv kunde der, og har billige forsikringer på grund af det.


  • #4   17. jan 2018 Dansk Metal har kæmpet for de overenskomster du har i dag, det har Det Faglige Hus ikke. Så i princippet "snylter" de lidt på andres arbejde. Jeg ville ikke spare på det punkt, men du bestemmer jo selv. Jeg tror ikke, at du bliver lige så godt hjulpet af dem, som af Dansk Metal.

  • #5   17. jan 2018 Tag en snak med din tillidsmand

  • #6   17. jan 2018 #4 - Det har du måske nok ret i, men DM har spillet fallit ved ikke at følge med tiden - specielt har de tabt sutten ved ikke at lade prisen følge "markedet", efter skattefradraget bortfaldt... smiley

    I dag vindes eller tabes faglige sager ikke ved forhandlingsbordet, men i retten. Surt, men sandt... Og så er man desværre ikke tidssvarende, hvis ikke man har advokater og sagførere med på sidelinjen.


  • #7   17. jan 2018 De store arbejdskampes tid er sku´forbi så hvorfor betale dobbelt op for noget du aldrig får brug for ?

    Kommunismen døde vel da Nicolae Ceau?escu blev skudt i 1989, hvilket efterhånden er en menneskealder siden ?

    Med mindre firmaet har en ekslusiv aftale med Metal, så står det dig frit for at stå i en anden A-kasse, eller slet ingen ( det sidste kan dog ikke tilrådes)


  • #8   17. jan 2018 Kig på Dansk metals truspilot og så kig på det faglige hus. Det er ikke pengene værd at betale for dansk metal.

  • #9   17. jan 2018 Du kan være uheldig, at der står nogle særlige vilkår kun gælder ved medlemskab af DM.. Du kan prøve at læse overenskomsten igennem.

  • #11   17. jan 2018 #10
    Ja beton kommunismen har overlevet helt ind i det nye årtusinde .

    SØRGELIGT !!!


  • #12   18. jan 2018 Ja!

    Har haft det faglige hus i snart 14 år, har været meget tilfreds - hvergang jeg har måtte bede om hjælp og vejledning.


  • DisConFlubberated
    VIP
    DisConFlubberated Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    maj 2007

    Følger: 49 Følgere: 67 Biler: 2 Emner: 46 Svar: 5.743
    #13   18. jan 2018 Er det i det hele taget lovligt med fagforeningstvang?

  • #14   18. jan 2018 Fagforeningstvang?

  • DisConFlubberated
    VIP
    DisConFlubberated Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    maj 2007

    Følger: 49 Følgere: 67 Biler: 2 Emner: 46 Svar: 5.743
    #15   18. jan 2018 Ja, som det bliver beskrevet i #10. Det er da fagforeningstvang.

  • #16   18. jan 2018 Det er på ingen måde lovligt.

    Men gruppemobning findes desværre stadig i visse kredse.


  • #17   18. jan 2018 vi havde en episode hvor at cheferne havde fået en sær ide om at vi ikke skulle have køre penge når vi kørte ud til markerne og der kom metal med det samme og fik forklaret dem reglerne om at bryde en lokal aftale.. vi var 5 ansatte 4 i metal og en i krifa.. aftalen vi fik i hus gældte ikke ham i krifa.. han er så.også fyret nu.. dog ikke pga krifa

  • #18   18. jan 2018 Afhængigt af din arbejdsplads kan du også overveje helt at droppe fagforening. Jeg har ikke været medlem af mit fags fagforening (eller andre) vel snart 5 år nu. Det er mange penge, der er sparet på den front smiley

  • #19   18. jan 2018 Jeg skiftede fra DM til DFH. DM hat behandlet lig godt da jeg var arbejdsløs. Det eneste der gjorte jeg ikke gad mere var at de efter hvert møde og i deres blade osv osv osv konstant sagde indirekte "stem på socialdemokraterne". At vide mit kontingent var en direkte støtte til venstrefløjen var jeg af princip imod og da DFH vare upolitisk og MEGET billigere så var det jo et let valg... Vil dog råde dig til at smide de sprede penge ind på en opsparing. Du mærker nemlig ikke de 600kr du få mere om måneden. Men ryger de på en opsparing kan de hurtigt give en go weekend eller dække service omkostninger I gerne på bilen.

  • #20   18. jan 2018 Stået i krifa de sidste 9 år og har haft brug for dem 2 gange og der har ingen problemer været.. det eneste er de ik forhandler overenskomst på samme måde som det fagligehus - de bruger metals - men forhandler den ik

  • #21   18. jan 2018 Skift bare til DFH. Ting som sammenhold og solidaritet er alligevel passé på arbejdsmarkedet og i samfundet idag. Det handler kun om penge og om at have sin egen røv på det tørre.

  • #22   18. jan 2018 Hvis din arbejdsplads har overenskomst som er forhandlet med DM. Så "snylter" det faglige hus, krifa m.fl. på den. da de ikke forhandler overenskomster (krifa forhandler med sig selv.......)

    Man kan sige hvad har fagforeningerne så skaffet, tjaa mange ting som man ikke lige tænker over (prøv at Google det svaret kommer der, f.eks. løn under barsel, 6 ferieuge, særydelser under sygdom mv.)

    Der er også flere og flere overenskomster hvor nogle ting, kun gælder for medlemmer af en specifik fagforening (ja det er lovligt, og glimrende syntes jeg)

    Man har heller ikke lov til at strejke (hvis nødvendigt), hvis man er medlem af det faglige hus, krifa m.fl.



  • #23   18. jan 2018 I min optik er det tosset at diskutere, hvad fagforeningerne HAR skaffet. Fordi det var godt engang, er ikke et argument for at støtte fremadrettet.

    Jeg har ikke mulighed for at strejke, når jeg ikke er medlem. Jeg ville såmænd også være træt af at blive tvunget til at tage fri uden løn i en periode. Jeg går jo på arbejde for at tjene penge og ikke for at holde fri.

    Jeg har i øvrigt på min arbejdsplads samme ret til alle goder (på nær deltagelse i deres generalforsamling og andre events arrangeret direkte af fagforeningen), som medlemmerne har.

    Jeg kan i øvrigt heller ikke se, hvad jeg skulle bruge Det Faglige Hus til. Det er så en anden sag. Hvorfor ikke bare melde sig helt ud? smiley I hvert fald hvis man har tillid til, at ens arbejdsplads behandler én ordentligt.


  • #24   18. jan 2018 Korrekt men jeg gir sgu ik 1100 for fagforening og akasse blot fordi metal er politisk... de støtter en masse ting som jeg bl.a har ud af... hvor tit er du i dagens danmark i denne branche ude og strække? Du har det samme på a-kassen hvis det skulle komme dertil - men korrekt du har ingen indflydelse på overenskomsten, men der er satme mange værksteder som alligevel ik mer med i den overenskomst men "følger" den som det så fint hedder

  • #25   18. jan 2018 Bay -> du må da gerne have en holdning om at du kan skaffe det hele selv. helt fint for mig.

    Det er der bare mange som ikke kan, de får så støtte af et fællesskab til at hjælpe med at få forbedringer igennem.


  • #26   18. jan 2018 Jeg mente også mest i forhold til Det Faglige Hus. De får jo ingenting igennem. Så hvad skal man bruge dem til? smiley

  • #27   18. jan 2018 Bay -> de kan lave en retsag for at forsøge at få noget igennem... (hvor de andre har et helt retslig system, hvor det er højesteretsdommere som kommer med afgørelser)


  • #28   18. jan 2018 Man kan også selv køre retssager. Men det er også det, jeg siger med, at det kræver tillid til arbejdspladsen. Har man omvendt en fornemmelse af, at de kan finde på at tage røven på en, er det en anden snak.

  • #29   18. jan 2018 Alt efter din arbejdsplads og hvem du arbejder med, har stået i de frie funktionærer i ca 4 år nu, stod i Dansk Elforbund(DEF), men lige netop min arbejdsgiver er der ikke noget der løn forhandling, vi får et brev en gang om året med hvad vi får og ikke får, og sådan har det altid været. Ikke om jeg vil støtte et forbund som mener vi alle skal stemme rødt, og ikke om jeg vil betale for noget som intet giver igen, de gange jeg skulle bruge hjælp fra DEF ville de intet gøre, derfor meldte jeg ud, og fik for øvrigt et rigtig vredt brev af den lokale formand med hvor egoistisk jeg var.....
    De røde fagforeninger har ikke fuldt tiden.


  • #30   18. jan 2018 Jeg har altid været medlem af Metal, og de har hjulpet mig til at hive et stort beløb ud af en tidligere arbejdsgiver efter en uretmæssig fyring.
    Der kørte de sag og det hele, jeg tror ikke at en billig fagforening var gået så langt


  • #31   18. jan 2018 Hvis du snakker om morale, er det måske forkert at gå fra Dansk Metal.

    Men hvis du er egoistisk og tænker på økonomien, så ville jeg ikke tøve med Det Faglige Hus.

    Min kæreste er medlem og er blevet hjulpet 1 gang af fagforening og 1 gang af a-kasse uden spørgsmål og brok


  • #32   18. jan 2018 Jeg er slet ikke utilfreds med dansk metal. Jeg tænker faktisk KUN økonomisk.

    Og nej jeg stoler ikke på nogle virksomheder efterhånden. Jeg har endnu ikke været et sted hvor jeg har fået overtid tillæg osv som jeg skulle, så derfor er de meget rare at have i baghånden smiley


  • #33   18. jan 2018 Synes det er en dårlig ide, for det første aner de gule fagforeninger intet om ens branche og derudover går de ikke så dybt i ens sager, det kan godt være man sparer halv kontingent, men er uheldet ude, kan det hurtigt svare sig.
    Der har været mange eksempler på, at folk i de gule fagforeninger, er kommet galt afsted, men så kan de alligevel godt finde vej til de "rigtige" fagforeninger for at få deres sag igennem, det er da hyklerisk.

    Det fint nok at folk ikke vil betale så meget, men så skal man ikke tude når uheldet er ude, ligesom når man køber en meget billig vare, så kan man heller ikke forvente at det hele spiller.


  • #34   18. jan 2018 bay, du kan ikke selv køre en sag arbejdsretten som privat person

  • #35   18. jan 2018 Det er meget muligt. Det skal jeg ikke kunne sige. Men man kan da i hvert fald uden problemer køre en sag gennem det almindelige retssystem, hvis man skulle få behov for det.

    Men som sagt er de fleste af mine argumenter også betinget af en vis tillid til arbejdspladsen. Det forudsætter, at man har en fornemmelse af, at risikoen er lav for, at man bliver røvrendt smiley


  • DisConFlubberated
    VIP
    DisConFlubberated Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    maj 2007

    Følger: 49 Følgere: 67 Biler: 2 Emner: 46 Svar: 5.743
    #36   18. jan 2018 Der findes sager hvor de røde fagforeninger ikke har magtet at hjælpe deres medlemmer, hvor de gule har kunnet hjælpe. Det sker nu også at de røde fagforeninger tager røven på deres medlemmer, truer med bål og brand fordi de har lavet en fejl og lovet mere end de kunne holde. Der findes skrækhistorier indenfor alle ting og sager.

  • #37   18. jan 2018 #36 og det sker ikke for dem som er kunder hos krifa, det faglige hus mv.?

  • DisConFlubberated
    VIP
    DisConFlubberated Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    maj 2007

    Følger: 49 Følgere: 67 Biler: 2 Emner: 46 Svar: 5.743
    #38   18. jan 2018 Det påstår jeg ikke, men det gør andre.

  • #39   18. jan 2018 Så vil jeg gerne sige, det sker i højere grad hos dem, altså krifa, det faglige hus mv.

  • #40   23. jan 2018 Hvis folk bliver ved at melde sig ud, så er der sgu ingen til at forhandle overenstkomster om 20år. Så blir det sur røv at være lønmodtager. Det er sjovt at folk faktisk godt vil ha de overenstkomster de arb under.... men de vil ik være med til at betale til at skaffe dem. Det er i min verden snylteri... vil godt ha hvad klubben skaffer af goder, men vil ik være med til at betale min del af kagen

  • #41   23. jan 2018 De gule fagf. Afsætter jo ik penge og ressourcer til at forhandle overenstkomster

  • #42   23. jan 2018 Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle betale. Det har jeg jo folk som dig til, der glædeligt gør det. Gratis overenskomst til mig - yay!

  • #43   23. jan 2018 Det må være dig der arbejder i snylternes bank?? Man må jo håbe du en dag blir fyret og finder nyt job i et røvrender firma uden overenstkomst. Evt steward i ryanair

  • #44   23. jan 2018 Snylternes bank? Er det en bank for snyltere?

    Hvis jeg bliver fyret og er tvunget til at tage et arbejde uden overenskomst, havde det jo ikke rigtigt hjulpet noget, hvis jeg havde betalt til min fagforening, vel...?


  • #45   23. jan 2018 Du missede pointen... der ville jo netop ik være alle disse skodstedder uden overenstkomster hvis alle gad bidrage lidt til at få dem væk

  • #46   23. jan 2018 Ja, så ville verden være et meget bedre sted at leve i, kan jeg godt se smiley

  • #47   23. jan 2018 #45

    Det må vel være op til virksomheden selv om de ønsker en overenskomst?
    De socialistiske fagforeninger kunne sagtens spare på kontingentet, men så var der selvfølgelig ikke nok til at støtte deres kære røde venner på Borgen smiley


  • #48   24. jan 2018 Anden sådan en som metal betaler til alt mulig politisk pis, reklamer og forhandler alt mulige ligegyldige rabatter som jeg ik kan bruge til noget som helst... hvis jeg kunne framelde rabatter og hvad de nu ellers støtter som rager mig, ville jeg da med glæde melde mig ind i metal, men ikke før da.

  • #49   24. jan 2018 Altså jeg er ansat i et firma med 8 ansatte, og en chef jeg ser hver dag. Jeg kan godt forhandle min løn og ansættelsesvilkår selv .

    Hvis der var 100 ansatte ville jeg nok få en tillidsmand til at forhandle en overenskomst, igennem en "rigtig" fagforening .

    Indtil da er jeg medlem af en de gule .


  • Charlotte P
    Charlotte P Tilmeldt:
    maj 2021

    Følger: 1 Svar: 2
    #50   23. maj 2021 De gule fagforeninger er en forsikring, de forhandler ingen aftaler. Aftaler bliver lavet af de almindelige fagforeninger men de gælder også for de gule, men de har ingen andel i aftalerne. Så hvis man vil betale mindre for noget andre har aftalt så er det de gule foreninger, man skal melde sig ind i. Vil man betale for de aftaler der er lavet af de almindelige fagforeninger, er det der man skal melde sig ind. Så det er et spørgsmål om, man synes, man skal støtte fællesskabet med de aftaler der bliver lavet eller om det er ens egen økonomi, der er vigtigere.
    Det eneste der skal huskes på er at alle kan risikere at arbejde næsten gratis, hvis fællesskabet ikke står bag aftalerne og så kan blandt andet østeuropæiske arbejdskraft overtage det arbejde der er på det danske arbejdsmarked, med en løn der forhandles af den enkelte kun med arbejdsgiveren.


  • #51   23. maj 2021 #50
    Du var simpelthen nød til at oprette en profil for at sprede lidt snak fra de varme(røde) lande.....

    Men du overså så attråden er over 2 år gammel, det må virkeligt være krise tid for de røde fagforeninger.


  • Charlotte P
    Charlotte P Tilmeldt:
    maj 2021

    Følger: 1 Svar: 2
    #52   24. maj 2021 Sikke en sur mand

  • #53   24. maj 2021 Genoplivning af døde tråde er dårlig stil.

    Opret din bil i stedet, hvis du ønsker at være en del af BG


  • #54   24. maj 2021 #52 - Du har jo KUN oprettet en profil for at reklamere for din politiske karriere, din dumme kost.

    Skrid dog...


Kommentér på:
Hvilken fagforening. Automekaniker

Annonce