{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.301 visninger | Oprettet:

Opvarmning af værksted / arbejdsrum {{forumTopicSubject}}

Hej alle,

Sidste sommer erhvervede jeg en ældre ejendom, hvor der i umiddelbar tilknytning til "stuehuset" er en lukket garage / arbejdsrum på ca. 35 m2. Uden at vide det med sikkerhed, så tror jeg ikke, at denne er isoleret. Om vinteren er der rimelig koldt i garagen / arbejdsrummet.

Jeg synes det kunne være fedt, hvis man også i vinterhalvåret (måske også når det er tæt på 0 grader) kunne fx polere og vokse/coate sin bil og det kunne også være lækkert, hvis man kunne opvarme rummet så meget, at man kunne lave små lakerer-arbejder selv om det ikke er højsommer.

Det behøver jo ikke konstant at være 20-22 grader i rummet, men da jeg indimellem har småting der skal males / lakeres, så vil jeg gerne undgå, at jeg er limiteret til at kunne udføre disse arbejder i sommerhalvåret. Og vi skal jo ikke meget under 15 grader, før det bliver mindre optimalt at male / lakere.

Jeg har pillefyr i ejendommen. Det har dog vist sig, at det bliver rimelig dyrt, hvis jeg vil have trukket rør og en varmekilde ud til garagen / arbejdsrummet og det er ikke noget, jeg selv har kvalifikationer til at ordne.

Hvad kan man ellers bruge?

Er der nogen af jer, der er i samme situation? Hvad bruger i af varmekilder? Varmeblæsere? Gas?

Håber i har mulighed for at give mig lidt inputs til ovenstående. På forhånd tak!


Kommentarer på:  Opvarmning af værksted / arbejdsrum
 • #1   8. aug 2019 Først skal du isolere. Uden isolering vil opvarmning koste en formue.
  Jo bedre isolering jo mindre varmekilde er der brug for


 • #2   8. aug 2019 Tænker at en luft-luft vsrmepumpe er løsningen for dig smiley de koster lidt, men el til varme er cirka 1/1, så umiddelbart er det også den billigste løsning smiley

 • #3   8. aug 2019 Læste lige op på det: en Bosch luft til luft varmepumpe, kan du erhverve dig for 16500 kr, så det vil jeg ikke mene er så galt igen smiley

 • #4   8. aug 2019 køb en pillebrændeovn brugt de er ikke så dyre

 • #5   8. aug 2019 Min forældre har købt en luft til luft varmepumpe til deres nye garage.. Den er de glade for og de er rimelige effektive. Den kører også om vinteren for at suge fugt smiley Kan ikke huske om den står til 10 grader eller sådan noget i vinterhalvåret.

  Er der ikke bare lidt isoleret, så giver det ikke den store mening.


 • #6   8. aug 2019 Takker for alle inputs indtil nu smiley
  Mht. isolering, så er der ingen indvendig isolering, men jeg ved ikke, om der er noget leca eller lignende i murværket (er ikke lige specialist på det område smiley ).
  Jeg har stærkt overvejet at få det isoleret indvendigt, så det er på to-do-listen.
  Jeg vil lige prøve at kigge lidt på priser, både mht. luft-til-luft og pillebrændeovn


 • #7   8. aug 2019 Køb dig en varmekanon i Harald til 2k, så har du 20 grader på 5 min. Klart den billigste løsning. Alt andet er for langsomt og dyrt. Og de brænder rimelig rent.

 • #8   8. aug 2019 #7: Vil give dig ret. Køb en varmekanon.
  Det er selvf kritisk at definere HVOR ofte man er i værkstedet. Vil man være der hver dag om vinteren i flere timer skal du ikke have en varmekanon men starte med at isolere det hele. Er du der fx 2 gange pr måned nogle timer så er varmekanonen genial: Den varmer op i en rivende fart, men så snart du slukker for den bliver det koldt igen fordi stenene i væggen slet ikke er blevet varme.


 • #9   8. aug 2019 #7 og #8 Jeg har været der med en varmekanon fra Harald Nyborg til mine ca35 m2 og den larmer og lugter samt det er møg dyrt i brændstof, jeg har de sidste 2 år brugt en varmeblæser på 9kw https://www.harald-nyborg.dk/p13870/industrivarmeblaeser-9000w-1 og der gær 10-15 min så er der varme, den larmer og lugter ikke der er indbygget termostat , mht el regningen er det ikke rigtig noget jeg mærker selv om jeg bruger værkstedet 15-30 timer om ugen

 • #10   9. aug 2019 Diesel kalorifere fyr smiley

 • #11   9. aug 2019 Olie kalorifere fyr det virker.

 • #13   9. aug 2019 Du kan også bare sælge det hele købe et nyt værksted samt hus så er du ude over de problemer(ironi kan forekomme)
  Manden prøver at finde en fornuftig samt billig løsning, så skal han vel ikke til at bygge om for 15000-150000 kr?


 • Finn J
  Finn J Tilmeldt:
  jul 2014

  Følgere: 14 Emner: 14 Svar: 2.904
  #14   10. aug 2019 hvis du "kun" varmer det op en gang imellem så sørg for at der er god udluftning for at undgå fugt..

 • #16   13. aug 2019 Er enig i at varmkanoner ikke er optimale, så jeg tænker også pillebrændeovn eller varmepumpe.
  Varmepumpe ville højst sandsynligt være mest snedig - Jeg går ud fra alt andet derude kører på el i forvejen, så det kunne måske endda være en fordel at montere solcelle et sted i samme omgang?
  Der er vidst også en minimumsgrænse man kan holde sig under,så man ikke er tvunget til koble cellen på el nettet, og dermed bare levere strøm direkte til varmepumpen, eller den enhed man nu har tænkt sig at montere.

  En pilleovn koster jo alligevel en ændring i taget i forbindelse med montering af skorsten.


Kommentér på:
Opvarmning af værksted / arbejdsrum

x