{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
986 visninger | Oprettet:

E30, elektrisk problem {{forumTopicSubject}}

Hej

Håber nogen kan give mig et hint her.

Symptomer:

Vinduesvisker virker kun når man blinker til højre, elektriske vinduer når døren er åben. (og muligvis omvendt). Blæser virker heller ikke, men den har jeg koblet direkte på, da det var det nemmeste i situationen.

Umiddelbart tænker jeg at noget deler enten plus eller minus, og at der er et problem med at få strømmen igennem i den anden ende. Dvs dødt relæ, knækket kabel etc.

Det store spørgsmål er hvilket, har en rimelig fornuftig forståelse for strøm, men kan ikke umiddelbart finde løsningen, andet end at trække nye kabler og sikring til hver ting som ikke virker. (uden om tænding og andet gøgl).

Så hvis der er nogen der er har en god ide, andet end brute force, lytter jeg hellere end gerne.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  E30, elektrisk problem
  • #1   5. okt 2017 El-ruder kunne lyde som en knækket forbindelse i ledningerne. Sandsynligvis i overgangen mellem karrosse og døre.

    Viskerne kunne tyde i retning af noget manglende stel, som den så trækker via blinklyset. Det har jeg set før, men dog på en Escort.
    Prøv i første omgang at tilføre viskermotoren noget stel f.eks. et startkabel fra batteriets minuspol og direkte til viskermotor. Pas på ikke at få sat klemmen der, hvor der er roterende dele.


  • #2   5. okt 2017 Kig li efter om ledningerne på starteren sidder som de skal, for den trækker stel gennem starteren på den ene ledning

  • #3   5. okt 2017 elektriske vinduer når døren er åben ??
    skal det forstås sådan at du kan åbne og lukke vinduerne når døren er åben ??
    hvis ja er det ikke sikkert der er noget galt
    det kunne jeg i min ixér og det kan man også i min 325i men kun i føresiden
    når elruderne er originalt monteret har det forbindelse til dørkontakten så man kan åbne og lukke ruderne uden at have tænding på


  • #4   5. okt 2017 Nogle af E30'erne er født med et komfort relæ, så virker elruder og soltaget når døren er åben, så man kan åbne eller lukke dem uden nøglen skal i tændingen

  • #5   5. okt 2017 Thomsen: Ved du hvor det komfortmodul sidder henne? Har samme problem med min E30 Cab. Så snart jeg lukker døren, så forsvinder strømmen til el-ruderne.

  • #6   5. okt 2017 Daniel
    Det er ikke et modul, det er bar et relæ, som bliver aktiveret af dørkontakten, når døren bliver åbnet, så dit relæ fejler ikke noget hvis du ka åbne og lukke vinduerne med åben dør


  • #7   5. okt 2017 Aaaah okay. Så det noget andet der driller.

  • #8   7. okt 2017 Thomsen: Jeg tjekker det i morgen, med lidt held er det der den er gal. Eller måske er kablet blevet klemt/knækket. Det er trods alt en gammel bil.
    Har i øvrigt også den store sikringi bagagerummet mistænkt,

    Worst case må jeg trække separat strøm til de ting, skal jo helst virke.

    Giver lige besked med hvad jeg finder/gør


  • #9   7. okt 2017 Hm i fik ledt mig på vej.

    Vinduesviskere virkede kun når døren var lukket.

    Det vidste sig at der manglede stel til ratstammen. Det er ikke helt umuligt at det mangler et kabel på starteren. Motor har været skiftet, og der hænger et kabel tæt på starteren. Sært nok kan det ikke helt nå starteren.

    Men stel på komfort relæ eller bedre ratstammen fiksede vinduesviskeren. Nu mangler jeg blot side ruderne, men der trækker jeg bare nye kabler.


Kommentér på:
E30, elektrisk problem

Annonce