{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.611 visninger | Oprettet:

Daniel81 S
Daniel81 S
Tilmeldt:
1. apr 2019
Følger: 4 Emner: 2 Svar: 10

Farveforskel efter lakering af skade {{forumTopicSubject}}

Hej,
Min bil havde en skade på Bagkofangeren, så derfor blev skaden repareret og Bagkofangeren lakeret. Jeg hentede bilen fra værkstedet i morges og var meget tilfreds med reparationen af skaden, dog kunne jeg se i direkte sollys at kofangeren har en lidt brunlig nuance i forhold til resten af bilenslak. Skal jeg acceptere farveforskellen og finde mig i at de ikke kan ramme sortfarven bedre? eller skal jeg tage fat i værkstedet og snakke med dem om det? Jeg har vedhæftet et billede af bilen.


Kommentarer på:  Farveforskel efter lakering af skade
  • Daniel81 S
    Daniel81 S Tilmeldt:
    apr 2019

    Følger: 4 Emner: 2 Svar: 10
    #1   1. apr 2019 et billede som er taget i skygge.

    profilbillede
  • #3   1. apr 2019 Det er svært at få meget bedre, der vil altid være forskel, når der ikke bliver tåget ud på bagskærmen. Hvis du nu får bilen poleret vil du sikkert ikke kunne se forskel smiley

  • #4   1. apr 2019 Ville også mene det er en uacceptabel forskeld det skal kunne gøres bedre

    Vis resten af bilen var en gammel falmet farve vil det kunne forkomme men ikke på så nu metallak


  • #5   1. apr 2019 Jeg har selv malet forskærme med maling bestilt hos autolakerer. Det er en grøn metallic med klarlak på. Jeg var super godt tilfreds med resultat indtil jeg fik set det i en speciel vinkel i solskin. Så kunne jeg se grundmaling i svage nuancer igennem det grønne. En anden autolakerer fortalte mig at jeg havde sprøjtet for tyndt lag maling på. Mon det også kan være tilfældet på din kofanger ?.
    Mvh. Gert


  • #6   1. apr 2019 Din bagkofanger er af plastik, og de tilstødende skærme er af metal. Metallet i lakken lægger sig anderledes på plastik i forhold til metal, og lakken til plastikdele får noget i, som gør den mere fleksibel, da plastik jo kan bøje noget mere. Dette tilsammen gør, at der altid vil være nuanceforskel mellem plastik og metal. Det kan sløres ved at udtåge bagskærmene, men det er sjældent forsikringsselskaberne vil betale for det, med mindre der er tale om 3-lags lak

  • #7   2. apr 2019 Det er som det er. Så se på nye audier, bmw, osv, specielt de grå.. Helt nye biler til 6-900000kr med an anden tone kofanger

  • Daniel81 S
    Daniel81 S Tilmeldt:
    apr 2019

    Følger: 4 Emner: 2 Svar: 10
    #8   2. apr 2019 Mange tak for jeres svar. Jeg har selv betalt for udbedring af skaden og ikke forsikring. Derfor kan jeg direkte kontakte værkstedet, men mon ikke de vil afvise at de kunne gøre det bedre? Er der nogen der har oplevet det samme og har bedt værkstedet om at gøre noget ved det? Hvad var resultatet?

  • #9   2. apr 2019 Jeg havde en skade på min rio. På køler, den blev lakeret og der var også farveforskeld, brokkede mig til værkstedet og fik det der kaldes en blend i siderne

  • #10   2. apr 2019 genierne på værksteder siger at det skyldes at det er plastik der er blevet malet, og der er meget svært at undgå nå det er f.eks. en kofanger.
    Min kones bil (Kia Rio) har lige fået malet forkofanger, og der er der også farve forskel, og i følge værkstedet skyldes det at det er plastik.

    Værkstedet prøvede også at lave det #9 beskriver, men der er stadig farve forskel, Det samme ser jeg på min Audi da den fik malet bagkofanger på et Audi værksted.


  • Rasmus H
    Rasmus H Tilmeldt:
    mar 2007

    Følgere: 5 Emner: 39 Svar: 1.382
    #11   2. apr 2019 Min daværende Toyota, blev malet af flere omgange, i farven sølv/champagne og står nu med 3 forskellige nuancer. Værkstedet sagde det var svært at ramme præcist, i den farve og så fordi bilen var "gammel" ( 7 år).
    Min BMW er så blevet dellakeret for nylig, også i sølv og 7 år gammel og der skal jeg godt nok pudse brillerne, for at se farveforskel.


  • Daniel81 S
    Daniel81 S Tilmeldt:
    apr 2019

    Følger: 4 Emner: 2 Svar: 10
    #12   2. apr 2019 Mange tak. Det er også hvad jeg frygter, at hvis jeg brokker mig til værkstedet, så vil de måske prøve at udbedre farvenuancen, men det bliver sikkert ikke med deres gode vilje og derfor vil resultatet ikke blive meget bedre, desuden så skal jeg undvære bilen i flere dage. Vores anden bil fik også en skade på bagkofangeren for nogle år siden, hvor kofangeren og bagklappen blev lakeret. Skaden blev lavet via modpartens forsikring. Der kan ikke ses noget farveforskel. Bilen er sølvfarvet, så det skulle være meget svært at ramme farven.

  • #13   2. apr 2019 Har selv prøvet det med min røde den malede de om 3 gange.:) tror han endte med at male begge døre frem for en.

  • #14   2. apr 2019 Min Escort fra '89 (den i profil) fik en ridse på den ene bagskærm, og var i "praktik" hos en autolakerer.

    Han malede hele bagskærmen, og selvom jeg vidste hvor tapen havde siddet, kunne jeg ikke se overgangen.
    Det var en blå Honda farve, og heller ikke i solen kunne jeg se forskel, udover at det så pænere ud selvfølgelig, da resten af lakken ikke var poleret op.

    Så hør da lige, om de ikke kan gøre det bedre.


  • Daniel81 S
    Daniel81 S Tilmeldt:
    apr 2019

    Følger: 4 Emner: 2 Svar: 10
    #15   2. apr 2019 Så fik jeg skrevet til værkstedet og fik følgende svar.

    Tak for din mail, beklager dette kan man ikke gøre noget ved da kofanger er plastik og bagskærm er metal, der vil altid være lidt.

    selv på en helt ny bil.


  • #16   2. apr 2019 På en ny bil er der faktisk også farveforskelle mellem kofanger og bil, da det som nævnt er to forskellige materialer og især metal korn bliver "suget" til plastik på en måde anderledes end metal.
    Det er ofte et problem når folk får lavet en bagkofanger som du har betalt for at få omlakeret (kofangeren kun) så er der jo ikke lagt penge af til udtoning på bagskærmene, men man prøver selvfølgelig at ramme farven bedst muligt.
    Mondeo i sølv er der foreksempel 20 forskellige toner/nuancer, at vælge imellem pr. sølvfarve afhængig af hvor og hvornår bilen er produceret og hvilken lak producent fabrikken har brugt osv.
    Så den med at farven på bagkofangeren ikke matcher bilen hører malerne tit, men kunden har aldrig bidt mærke i at det er nøjagtigt samme problem på forkofangeren som aldrig har været efterlakeret smiley
    Hørte dog fra en på et kursus jeg var på for pladesmede mht. reperation af plastik kofangere, hvor vi netop var inde på det med at plastik opfører sig anderledes at male på end metal og der var der en hvor de havde brugt 2 forsøg på at få bilen og kofangeren til at matche ordentligt.
    ALLIGEVEL kom kunden og klagede over at der IKKE var farveforskel mere! smiley
    For det havde bilen jo fra ny i den anden ende! smiley


  • #17   2. apr 2019 Haha smiley

  • #18   2. apr 2019 "hvor de havde brugt 2 forsøg på at få bilen og kofangeren til at matche ordentligt.
    ALLIGEVEL kom kunden og klagede over at der IKKE var farveforskel mere! smiley
    For det havde bilen jo fra ny i den anden ende!"

    amen... tom for ord


  • #19   2. apr 2019 da jeg stod i lære som automekaniker for mange år siden - omkring 1996 - overhørte jeg pladesmeden fortælle en kunde at især metalfarver kunne give et andet resultat på forskellige dele alt efter hvordan de var malet.
    hvis døren var malet fra venstre mod højre og skærmen fra højre mod venstre så ville det også kunne give en "farve" forskel da metallet ville ligge på forskellige måder.

    om det er rigtigt ved jeg ikke, men lyder plausible smiley


  • #20   2. apr 2019 #18 altså 2 forsøg fra maleren hvor pladesmeden sendte den retur igen, da den kom på bilen pga den ikke passede I farven, ligesom før den blev malet smiley

  • #21   2. apr 2019 Først da bilen og kofanger matchede fik kunden bilen og så var det kunden brokkede sig over at den ikke var ligesom før den blev malet, altså at kofanger og bil ikke matchede smiley

  • Daniel81 S
    Daniel81 S Tilmeldt:
    apr 2019

    Følger: 4 Emner: 2 Svar: 10
    #22   3. apr 2019 Tak smiley . Jeg synes at bilen har et højt koblingspunkt efter jeg har hentet den fra værkstedet. Min kone siger at det kan være pga. lånebilen som jeg havde i knap en uge, men nu har jeg kørt i bilen i ca. 2 dage og stadigvæk synes at koblingspunktet sidder højt oppe. Jeg kan ikke komme i tanke om hvad værkstedet kunne have gjort, andet end de evt. havde pillet baghjulene af i forbindelse med afmontering og montering af bagkofangeren. Kan de have slidt koblingen i de 6 dage, de havde bilen?

  • #23   3. apr 2019 nej det lyder som meget usandsynligt..

Kommentér på:
Farveforskel efter lakering af skade

Annonce