{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
574 visninger | Oprettet:

dækprop {{forumTopicSubject}}

Jeg har i længere tid undret mig over en ting omkring nødlapning af bildæk. Altså en gummiprop som bliver skubbet ind i dækket som har en Max hastighed på 80km/t og rækkevidde på 80km.

Her kommer så det jeg undre mig over. Hva ka du ske hvis man køre over 80km men holder 80km/t hele tiden?


Kommentarer på:  dækprop
 • #1   23. sep For de fleste sker der intet. Mange værksteder bruger dem som alm lapning af dæk. Og folk kører på dem indtil dækkene er slidt ned uden der er sket det mindste. Også med hastigheder over 80 km/t

 • #2   23. sep 1# ja mange bruger dem os kaldt hundelort. Men det er ikke lovligt herhjemme som permanent lapning.

 • #3   23. sep nej ikke lovlig

  men har endnu ikke hørt om nogen der har haft problemer, efter de har brugt sådan en lapning

  "dog kan man tænke sig, at hvis dækket har taget skade, så kunne man risikerer, at der måske sker noget"
  derfor er de ikke lovlig


 • #4   23. sep Dennis: Hvis det er derfor ville alle typer lapning ikke være lovligt da ingen lapning kan reparere en beskadiget karkasse.
  Det er alene chancen for at centrifugalkraften kan slynge en "hundelort" ud af dækket det kan "padehatten"ikke.
  Vi lappede tusindvis af dæk med hundelorten uden problemer for 22 år siden da jeg var lærling, men ja ikke lovligt i dag.


 • #5   23. sep Simon j

  Du har ikke fanget pointen. Grunden til det ikke er lovligt, at man ikke inspicerer dækket indvendigt ved at knalde en hundelort udefra. Har set ret lange skruer, som går ind i slidbanen og er ved at kradse hul igennem dæksiden indefra...

  Så de tusindvis af dæk kunne have haft skader indvendigt, du intet anede om... Rigtigt lærling-arbejde smiley


 • #6   23. sep Vi inspicerede dækket indvendigt inden hundelorten kom i, ellers var det ikke forsvarligt, har da også set dæk gnavet op indefra ved at have kørt fladt for længe.
  Jeg gik ud fra at det var normal procedure ved mekanikeren.
  Vi fik bare det nævnte at vide ved leverandøren da metoden blev forbudt
  Med tiden bliver man klogere, sådan går det jo med mange ting!!
  Jeg har misforstået Dennis og bøjer mig


 • #7   23. sep Se, der forstår jeg sgu ikke helt hvorfor man gør den slags... Hvorfor ikke sætte en rigtig lap i, når man alligevel har dækket af? Det tager stort set lige så lang tid og så er lapningen korrekt udført? Dovenskab?

 • #8   24. sep Jeg har ikke set de "rigtige" lapper på det tidspunkt, jeg vil da skyde på at 20% af de biler vi havde stadig kørte med slange(midt/sidst 1990'erne) de hundelorte var nyt og smart.
  Dengang genbrugte man også strækbolte til topstykket, skar mønsteret op i visse typer dæk , kontrol af tandrem ved hver 20000km(escort/kadett) og afdrejede bremseskiver som alt var fuldstændigt efter bogen!!
  Det er bare ved at være lang tid siden smiley


 • #9   24. sep Dækbranchen kom med en artikel med 'argumenter' om forkerte og for mange lapper, og der gjorde at dækkene eksploderede, men problemet er, at det kun drejede sig om lastbildæk der bliver meget varme grundet højt tryk og tung last, og oveni i den kombination var der så en del eksempler på dæk der havde fået måske over 10 propper sat, fordi det er sigøjnere der har arbejdet med det, når lastbilerne har kørt i udlandet.

  Det betyder, at det har overhovedet ikke nogen relevans ifht personbiler, men de har stadig lavet lovgivningen så alle bliver skåret over en kam, og nu påstår de at de billige propper er farlige, og kun må anvendes til køretøjer med max hastighed på 40km/t, så dvs maskiner, traktor og scooter/knallert.


 • #10   24. sep #9

  Det har stadig den relevans, at man SKAL tage dækket af for at se efter skader. Og det gør man som udgangspunkt ikke ved de araberlapninger. Men selvfølgelig, hvis man tager dækket af, sætter det på igen og propper lakridsen i bagefter, er det ligeså godt som alt andet...


 • #11   24. sep Det er muligt, men det der er kernen i det, er at dækbranchen mener, at det hele er farligt, men kommer kun med eksempler fra lastbildæk, som er blevet lappet forkert og for meget, og som bliver belastet ekstremt meget mere end et almindeligt bildæk.

  Og der var absolut ingen statistik på personbiler, så deres grundlag holder ikke.


 • #12   24. sep Jeg kører på andet år (og 40.000+ km) med "lakrids" i mit ene dæk. Der er ikke sluppet noget luft ud endnu.
  Ulovligt? tja, det er muligt.
  Virker det? Jah, det synes jeg.

  Går dækket til, så må der et nyt på smiley


 • #13   24. sep #12

  Igen... Det er ikke noget med at de slipper luft. De slipper luft ligeså meget som de rigtige indvendige lapninger - dvs. meget sjældent. Det er noget med om dækket var blevet inspiceret indvendigt dengang den blev repareret. Intet andet.


 • #14   24. sep Hej
  Har gennem tiden brugt ca 12 stk ulovlige hundelorte. Har 8 stk tilbage ud af 2x 10 stk
  Aldrig problemer med dem uanset 40Km/H baglæns eller 207km/H forlæns. Både vinter/sommerdæk. Altid som følge af et montageskruer i stål.
  MVH KP


 • #15   24. sep #14 MVH KP

  Har du haft dækket af hver gang du brugte dem? smiley


 • #16   26. sep Hej
  Nej hele hjul afmonteret,vasket og tørret godt med varmeblæser. Vurderet for hullets pladsering og retning. Følg anvisningerne på emballagen.
  Mvh Kp


 • #17   26. sep #16
  Hej

  Så du har ikke kigget ind i dækket, for at se, om der var opstået eventuelle skader?

  Mvh 438


 • #18   28. sep Lidt OT. Men er det så også ulovligt at bruge "hundelort" på EU45-sccoter - altså som permanent lapning?

 • #19   28. sep Martin< teoretisk ja, fordi du kommer over 40km/t, men mon ikke det nok skal holde til en lovlig/standard scooter.

 • #20   28. sep Daniel. Men hvis det slet ikke er lovligt at bruge "hundelort" på hverken biler eller scootere - burde de så ikke være ulovlige overhovedet at sælge ?

 • K T
  K T Tilmeldt:
  jun 2015

  Følgere: 10 Emner: 3 Svar: 1.234
  #21   28. sep Du må gerne bruge dem til havetraktoren

 • #22   29. sep #20 du må også lovlig bruge det til traktor osv.

 • #23   1. okt Martin<< der er så meget der bliver solgt lovligt, men ikke er lovligt at bruge i offentligheden.
  Se eks på tundele til knallert og scooter og også biler for den sags skyld, det kan handles helt frit, men du må kun bruge på bane eller andet lukket område.


 • #24   1. okt det er også helt lovligt at sælge/købe tonings spray til lygter.

  man må bare ikke bruge det på køretøjer, der bruges offentlige


Kommentér på:
dækprop

x