{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.564 visninger | Oprettet:

Pleje af læder {{forumTopicSubject}}

Da jeg skal have læderkabine i dytten kom der lidt klargørings panink op i mig da jeg absolut intet ved om leder pleje..

Så fruens hestesaddel måtte hjem i køkkenet og leges med..

Men faktum er at fruen havde noget rens fra Belvoir som hedder Tack cleaner. Dette sprøjtes på og fjerner salt og sved osv som nu måtte være i sådan et stykke læder.. Derefter rensede jeg det af med noget mildt sæbevand. Læderet stod herefter helt bart og man kunne mærke der sbsolut intet var af beskyttelse i det læder..

Da sadlen var tør efter 3 timer smurte jeg den ind i olie sammen med min kæreste.. Så har dette fået lov at suge godt ind og nu har vi givet den noget læderbalsam vi havde til vores sko.. Skal hilse og sige at læderet er blevet rigtig flot og føles blødt og ligesom det var nyt:)

Ham gutten som sælger mig min kabine bruger noget fra Muss lexol det er åbenbart en skum rengøring også en uv beskyttelses middel som bare lige tørres på.. Må indrømme jeg tror mere på min hårde metode med knofedt..

Men kom da gerne med imput over hvad i ved osv.. Kan ikke forstå der ikke står noget mere på danske sider om det..Kommentarer på:  Pleje af læder
 • #2   22. jan 2012 Det har du ret i.. Men kan bare se at læderet virkelig suede meget olie til sig.. Og det kan da ikke være helt forkert.. Men hvad bruger du til din sofa?

  Jeg er åben over for alle inputs.. Har hørt noget som har givet olie også fedt men ved ikke..


 • #4   23. jan 2012

  Skrevet: 23-01-2012 00:46:02 Slet indlæg

  Disse produkter skulle gerne være vejen frem..


  http://shop.bilvask.nu/vinyl-laeder-pleje.html
  eller
  http://shop.bilvask.nu/laederpleje.html


 • #5   23. jan 2012 Okay.. Er ikke så meget for alt det duftevand som der er i poorboys.. Tror efter at have set film på youtube jeg går efter lexol til bil sæderne.. Selvom alm læderbalsam nok kan gå i visse tilfælde.. Kræver jo bare man holder lædret lækkert blød så det kan give sig og man undgår hul og sprækker

 • #6   23. jan 2012 du skal have noget gold quality læderfedt,det duer bare

 • #7   23. jan 2012 Ville nu også bruge det samme som jt nævner.. Bruger det i såvidt et omfang at jeg køber det i en 1L spand af gangen.

  Mvh Michael.


 • #8   23. jan 2012 Det er bare alm læder fedt? Hvad er forskellen på fedt og balsam?

  Hvordan renser i jers læder så inden i giver fedt/balsam osv


 • #9   23. jan 2012 En sadel er lavet af kernelæder og kræver MEGET mere pleje end læderkabine. Jeg har haft krikker i 20år- og måtte ordne trenser og sadler hver måned for ikke at risikere det bliver tørt og mister pasform.

  Jeg har haft læderkabine i 4 år og den har fået én tur.

  Der er en grundregel med skind af alle slags, det er det hverken bryder sig om stærk kulde eller fugt. Jeg sværger stadig til skummet fra sæbespåner eller glycerinsæbe.. Det er nøjagtigt dét der ligger i de gængse materialer på markedet.

  Jeg har jyske gener, så jeg ville ALDRIG så meget som overveje at købe en sæbe udviklet til læder, når jeg kan få det samme for 4kr i matas.

  Efter afrensning bruger jeg en fin creme som er købt ved møbelfirma (havde lædersofa før jeg havde læderkabine og endnu ikke brugt hele flasken)

  Jeg bryder mig generelt ikke om fancy produkter, som forsøger at være vidundere med duft osv. Det skal lugte af bil og de kerne ingredienser , som er nødvendigt for at opnå ønsket resultat. Ved læderet er det fugt og smidighed. • #10   23. jan 2012 Det giver jeg dig ret i Bryder mig hellere ikke om alt det duftvand..

  Har lige prøvet at give mit rat i bilen en tur med rens og nu suger det pt olie til sig....

  Men det er sku for hårdt for mine sæder tror jeg... Troede ellers lige man havde fundet en løsning...

  Men søgte lidt mere og tog kontakt til en lædermand som fortalte at hvis man bare tørre sine møbler over med sæbespåne vand og lade dem tørre også giver noget læderfedt/balsam også lader det trække ind og derefter tørre af igen er det fjong


 • #11   23. jan 2012 Husk at læse dosernigen af sæbespåner - det kan være noget kradsbørstigt stads. Det er ik lavet af håndsæbe ihvertfald

 • #12   23. jan 2012 http://www.landogfritid.dk/produkter/1479-sadelsbe-200-g-blue-horse.aspx

  http://www.landogfritid.dk/produkter/1476-lderolie-400-ml-blue-hors.aspx

  Det er mit bud, er også gammel hestepige. Og det bliver IKKE billigere...:-)

  Sadelsæbe renser
  Læderolie plejer

  Og husk at læder aldrig må blive vådt eller udsættes for direkte sollys i længere tid.


 • #13   23. jan 2012 Bliver jo vådt i bilen osv..

 • #14   24. jan 2012 Bliver vådt i bilen???
  Hvis læder bliver vådt skal det straks tørres og efterbehandles, ellers holder det ikke.

  Eller sagt med andre ord det er hårdt arbejde at have en flot læderkabine. Tænk på det næste gang du ser en der ser rigtig lækker ud.
  Så er man ikke god til at bruge knofedt, så skal man vælge noget andet og sidde i. • #15   24. jan 2012 Ej så hårdt er det fandme ikke at have en læderkabine. Jeg har læder loft, solskygger, dørsider, midterkonsol og sæder. I en utæt targa! Det har fået både vand og MASSER af sollys. Og i mine øjne (som oftest er kritiske, så ser den stadig ud som da jeg fik det lavet, for 5år siden og 80.000km). Men nu er min kabine også syet i blødt mat okselæder.

  Og jeg har som sagt kun rengjort den "ordentligt" én gang. Morten Nellemann har så renset alcantara'en pga nogle mærker, men det er en hel anden sag. Om Morten derudover har rørt læderet skal være mig uklart


 • #16   24. jan 2012 Det kan jeg faktisk heller ikke huske om jeg har

 • #17   24. jan 2012 Cool Christina jeg skal lige se din kabine en gang hvis du kun bruger sæbespåner...

  Alle fif gælder sku hehe


 • #18   24. jan 2012 Den holder i garagen hjemme og sover vintersøvn - så hvis du er omkring Odense så kan du bare give lyd.
  Jeg har så brugt glycerinsæbe på den, men som sagt kun én gang. • #19   24. jan 2012 Christina smid lige en pm med dit nummer evt hvis jeg nu kommer på de kanter.. Det hænder jo hehe

 • #20   12. feb 2012 Jeg har fundet et "mirakel" produkt

  http://www.leatherique.dk/

  Jeg bruger Rejuvenator Oil og Prestine Clean

  Rejuvenator Oil masseres ind i læder og skal arbejde 4 > 8 timer (gerne natten over) - Det indeholder proteiner "Rejuvenator Oil har en enestående kapilær indtrængningsevne, der tvinger proteiner ind i læderet og skidt og møg ud !! Regelmæssig brug vil bevare dit læder smidigt og holdbart" - HUSK hansker - det "bider"

  Bagefter renses med cleaner, så det fremstår "rent" og lidt mere "mat" (som da det rullede fra fabrikken) -

  Jeg rensede en 5 år gammel brun AUDI kabine (160.000 km) med dette! - Den stor som ny efter 2 omgange (oil / cleaner + gentag)


 • #21   12. feb 2012 cool og de kommer til brugtmesse til marts.. Så skal jeg lige se en demo

Kommentér på:
Pleje af læder

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside