{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.725 visninger | Oprettet:

Lidt info om hvordan opel startede op {{forumTopicSubject}}

1899
“Opel Patent Motor Car, System Lutzmann” er navnet på den første Opel-bil. Den markerer starten på produktionen i Rüsselsheim, og danner grundlaget for at bygge de første biler. I løbet af året har virksomheden sin internationale motorsportsdebut.
1901
I marts 1901 vinder Opel den første sejr inden for motorsport, da Heinrich von Opel vinder Königsstuhl bakkekørsel.
1907
I en specialbygget bil med 60 hk, vinder Opel testkøreren og virksomhedens racerkører, Carl Jörns, Kaiser’s Prize Race i Taunus-området: Opel modtager Kaiser’s Prize for den bedste tyske bil og bliver udnævnt til Kongelig Hofleverandør.
1909
Opel introducerer en kompakt bil til en overkommelig pris. 2-sæders bilen med 4/8 hk til kunder, der sætter stor pris på pålidelighed bliver kendt som “Doktorwagen” (Doktorbilen).
1912
Opel-bil nummer 10.000 ruller af samlebåndet. Et nyt flagskib bliver introduceret: En stor 40/100 hk bil med fire cylindre.
1914
En racerbil, der slår rekorden, bliver udviklet med den motorteknologi, der førte til triumfen i Gran Prixet i 1913. Denne topmoderne bil er ikke kun den første bil med fire cylindre – med en kraftig volumen på 12,3 liter, sine fire cylindre og 16 ventiler, har motoren den største ydelse fra fabrikken i Rüsselsheim. Opel bliver Tysklands største bilproducent.
1919
Opel Racetrack, beliggende syd for Rüsselsheim, bliver indviet. Den ovale bane med inddæmmede kurver, bygget i beton, er den første permanente bane til racerkørsel og test i Tyskland – år forud for andre kendte racerbaner, som Berlin AVUS og Nürburgring.
1921
Opel bygger motor med 8 cylindre, der beviser sit værd i en række racerløb – navnlig i Eifel-løbet i 1922.
1924
Opel investerer en million DM og moderniserer hele sin bilproduktion. Fabrikken i Rüsselsheim er den første tyske producent, der introducerer fremtidens produktionsmetoder for store volumener, herunder samlebåndsproduktion.
1928
Opel er langt den største tyske bilproducent med en markedsandel på 37,5 % For at forberede sig på en alliance med General Motors bliver virksomheden børsnoteret.
1929
General Motors køber 80 % af aktierne i virksomheden Adam Opel AG for lige under 26 millioner dollar, og bliver hovedaktionær. Opel er den første tyske producent, der etablerer et forsikringsselskab. Igen den første: “Opel Bank” finansierer bilkøb og afdragsbetaling.
1931
Fabrikken i Rüsselsheim bygger den første personbil tilgængelig til den brede befolkning: en bil til en overkommelig pris med en 1,2 liters motor. Mellem 1931 og 1935 blev der bygget 100.000 enheder – en mængde, der aldrig er blevet overgået af en model i Tyskland.General Motors køber de sidste 20 % af aktierne i Opel-koncernen. Opel bliver den første bilproducent, der etablerer en skole til uddannelse i kundeservice.
1940
Produktion af Opel nummer 1 million, en Kapitän model. I oktober stopper naziregimet produktionen af personbiler.Derefter blev fabrikken omstillet til krigsproduktion, i form af reservedele og komponenter, landingsstel, cockpit, motordele og skudsikre benzintanke til fly.
1944
De allieredes bomber ødelægger halvdelen af fabrikken i Rüsselsheim. Fabrikken i Brandenburg er næsten lagt i ruiner.
1945
Alle værktøjer til produktion af Opel Kadett bliver sendt til Sovjetunionen som krigsskadeserstatning.
1946
1946 - Efterkrigstidens første Opel, en Blitz-lastbil på 1,5 tons
1947
Produktionen af personbiler bliver genoptaget med Olympia-modellen.
1950
Genopbygningen af fabrikken i Rüsselsheim bliver fuldført.
1956
Opel nummer 2 million, en Kapitän, forlader fabrikken.
1960
1960 - Opel Rekord P2 kommer på markedet. Der bliver bygget omkring 755.000 eksemplarer i alt.
1962
Opel fejrer 100-års-jubilæum.

En fabrik i Bochum bliver indviet til produktion af den nye Opel Kadett.
1964
Opel afslører tre nye luksusmodeller: Kapitän, Admiral og Diplomat. Disse prestigefylde 6 og 8-cylindrede flagskibe rammer tidsånden perfekt. Alle tre bliver godt modtaget og bliver straks en salgssucces.
1966
Fabrikken i Bochum fejrer en milepæl: Opel Kadett nummer 1 million kører af samlebåndet. Opel åbner nye testfaciliteter i Dudenhofen i den tyske delstat Hesse, samt en fabrik til produktion af dele i Kaiserslautern.Rekord C bliver sat i produktion, og den legendariske Rallye Kadett bliver introduceret på markedet.
1968
Opel GT kommer på scenen. Bilens reklameslogan “Only flying is better” bliver en populær talemåde.
1970
Mellemklassemodellen Ascona A og den sporty Manta A bliver født.Commodore GS/E med elektronisk benzinindsprøjtning bliver sat i produktion.
1971
Opel nummer 10 million ruller af samlebåndet på fabrikken i Rüsselsheim. Rekord D bliver sat i produktion, ligeledes i Rüsselsheim.
1972
En ændret Opel GT med den nye Opel-dieselmotor sætter to verdensrekorder og 28 internationale rekorder på testcentret i Dudenhofen.
1973
Sikkerhedsseler bliver standardudstyr i alle Opel-modeller.
1974
Walter Röhrl og hans navigatør, Jochen Berger, bliver European Rally-mestre i en Ascona A.
1978
To nye stjerner fødes på bilmarkedet: Den luksuriøse 4-dørs Senator og den sporty coupé.
1981
Opel bliver den første bilproducent, der anvender miljøvenlige vandbaserede laktyper.
1982
En ny fabrik bliver bygget i Zaragoza, Spanien til Opel Corsa. Den bliver hurtigt den bedst sælgende bil i sin klasse.
1985
Opel bliver den første tyske producent, der introducerer en bil med katalysator i alle modelserier.
1986
Opel Omega bliver valgt som Årets Bil.
1990
Opel bliver den første bilproducent, der indfører en procedure for genbrug af plastik. Dette skridt afspejler virksomhedens engagement i miljøvenlig teknologi: Ingeniørerne i Rüsselsheim fjerner systematisk farlige materialer som asbest og cadmium fra produktionsprocessen. Samtidig bliver betydelige reduktioner af fortynder og CFC gennemført.
1991
Produktionen af Opel Kadett stopper efter flere år med uovertruffen ydelse på vejene og markedet. Efterfølgeren: Opel Astra. Den nye bil er forsynet med Opels sikkerhedssystem, herunder beskyttelse ved sidekollision og seleforstrammere.Opel introducerer sin første off-roader, Frontera, som bliver førende på det europæiske marked på et år.
1995
Opel Introducerer Vectra B.

Endnu engang den første af de tyske bilproducenter: Opel forsyner sine personbiler med airbags i fuld størrelse til fører og forsædepassager.
1999
pel markerer et århundrede med bilekspertise. Opel Millennium Express, en prisvindende multimedieudstilling, der fylder en hel togstamme, ruller gennem Europa.Opel nummer 50 millioner, en Omega, ruller af samlebåndet i Rüsselsheim. Med Zafira lancerer Opel en ny klasse af familiebiler med det meget fleksible interiørkoncept Flex7.
2000
Produktionen af Opel Agila starter. Tysklands første minivan er den perfekte bil til bykørsel. En Zafira-variant, der kører på naturgas, bliver lanceret.
2002
Opel starter sin nye imagekampagne “Opel. Fresh Thinking for Better Cars.” Tyskland kansler, Gerhard Schröder, indvier verdens mest avancerede fabrik i Rüsselsheim.Opel præsenterer sin første bæredygtighedsrapport.
2003
Opel Signum og Meriva bliver afsløret samtidig i Tyskland.Bilproducenten i Rüsselsheim lancerer et motorprogram med 4 nye CDTI common rail dieselmotorer, og den brændstofbesparende TWINPORT-teknologi til sine benzinmotorer.Brintbilen, Zafira HydroGen3, indleder afprøvningerne under almindelige køreforhold på offentlige veje i Tokyo og Washington.
2005
Opel Zafira 1.6 CNG (Komprimeret naturgas) er den bedst sælgende bil med alternativt fremdriftsystem i Tyskland.
Journalister fra 26 lande udnævner 1.3 CDTI ECOTEC motoren til "Årets motor 2005" i segmentet 1.0 til 1.4 liter.
Alle Opels dieseldrevne personbiler fås med et partikelfilter fra sommeren.
2006
GM Europe åbner nyt European Design Center i Rüsselsheim.Verdenspremiere på den 4. generation af Opel Corsa på den internationale biludstilling i London. Serieproduktionen går i gang i Eisenach og Zaragoza.Den ny Corsa for fem stjerner for passagerbeskyttelse i Euro NCAPs kollisionstester.
2007
Opel starter OPC Race Camp: Efter mange hårde testfaser er 18.500 ansøgere reduceret til de 10 bedste kørere, der deltager i 24-timers racerløbet på Nürburgring i 2008.
Opel præsenterer Flextreme på IAA. Bilen markerer en milepæl i udviklingen af et nyt fremdriftkoncept. Bilen har en el-motor.

Få mere at vide om OPC-modeller 2008
Opels nye flagskib, Opel Insignia, får sin debut på den internationale biludstilling i London. Opel Insignia leverer, med sit dynamiske design og avancerede teknologi, et kvantespring mod fornyet interesse for Opel. Kort herefter blev bilen udnævnt som ”Årets bil i Europa 2009" for sin stil, innovation, sikkerhed og komfort.

Få mere at vide om Insignia-modellerne 2009
110 år efter den første Opel blev bygget, står Opels overlevelse på spil på grund af den internationale finanskrise. I juni indgiver GM konkursbegæring. Opel modtager hjælpepakke fra den tyske regering.På den internationale biludstilling i Frankfurt viste Opel den superbesparende nye Astra og Ampera, der ikke giver nogen udslip overhovedet. Opel Ampera vinder en prestigefyldt teknologipris.


Kommentarer på:  Lidt info om hvordan opel startede op
Kommentér på:
Lidt info om hvordan opel startede op

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside
x