Kia Sorento - flot stor SUV og Hyundai i30 Seedan?

Kia Sorento - flot stor SUV og Hyundai i30 Seedan?

313visninger 0 svar | 18. mar


Trods for Coronavirus udbrudet i verden,  har det ikke stoppet Hyundai eller Kia for at præsentere for to nye biler. Den ene nyhed er Hyundai's nye kompakte Sedan Elantra og den anden er Kia's enorme SUV Sorento. 

Hyundai Elantra /i30 SedanDet er mange år siden at man har kunne købe en Hyundai Elantra i Danmark, hvor man skal helt tilbage til begyndelsen af 00'erne. Efter at Hyundai præsenterede for i30 med stor succes, blev Elantra skubbet af det europæiske program. Dog solgte modellen videre uden for de europæiske grænser, og nu er en helt ny udgave præsenterede.

Den nye Elantra er bund og grund en i30 Sedan, som den faktisk også hedder i andre lande.  Elantra får samme designsprog som den nye Sonata, hvad de kalder “Sensuous Sportiness".Det betyder at den får et mere Coupé-lignende design end det kantet klassiske sedan "look som vi er så vant til at se.  Elantra er også blevet en større bil end sidst, hvor den faktisk er vokset med 56 mm i længden og 25 mm i bredden - og det gør den til en af de største i klassen. Elantra er i klasse med Honda Civic Sedan, VW Jetta, Nissan Sentra og Toyota Corolla Sedan.  I Danmark bliver Elantra desværre ikke solgt, hvor Hyundai derimod sælger deres i30 Fastback. 

I kabinen modtager Elantra et 10,25" Digitalt instrumentering og 10,25" Touchskærm, som understøtter AppleCarPlay eller AndridAuto. Bilen kan også låses op med telefonen, hvis man henter deres nye Digitale Nøgle APP. Motorprogrammet er der sket meget siden sidst. 
Hyundai holder dog stadig liv i deres 2-liter sugemotor med 150 hk og 180Nm. Netop den motor vil nu kun fås med CVT-gear, der skulle være blevet forbedret end før. Væk er den gamle 1,6 Turbomotor, hvor Hyundai introducere for en helt ny 1,6 Hybrid med 150 Hk og 264Nm. Den får hjælp af en elmotor et 1,32 kWh batteri. Vigtigste af alt er at den kan ifølge Hyundai (Ikke WLTP-testet) køre op til 21 km/l. 

Kia Sorento

Den helt store nyhed i dag er Kia Sorento, fordi den også kommer til Danmark snarest. 

Kia Sorento bliver det største af det største hos Kia i Europa, hvor den deler teknik og bund med søstermodellen Hyundai Santa Fe. 
Sorento beholder sine genkendelige kantet SUV former, men designet er meget anerledes end den forrige Sorento. Mere elegante linjer og nye LED lys, gør at den ser meget mere premium ud ned før.  Den nye Sorento er faktisk og blevet en smule større. hvor den har vokset med 35 mm i længden, hvad også giver bedre plads for passagerne. Sorento er forsat en syv-personers SUV i klasse med Skoda Kodaiq, VW Tiguran Allspace, Nissan X-Trail eller Hyundai Santa Fe. 

I kabinen byder Kia velkommen for et kæmpe 12,3" digitalt instrumentering og 10,25" Touchskærm. Ved hver side af skærmen finder man et panel med Haptisk-Feedback Touch funktion. Sikkerheden er også blevet forbedret end før, hvor den kommer standard med følgene udstyr: Automatisk nødbremse Blind-spot View Monitor, Surround View Mointor, Blind-spot Collision-avoid Assist, Intelligent Speed Limit Assist, Smart Cruise control med Stop & Go, Lane Following Assist, Driver Attention Warning, Highway Driving Assist, Rear View Monitor, Reverse Parking Collision-Avoidance Assist og Rear Cross-traffic Collision-avoidance Assist.
Kia tilbyder også deres Remote Smart Parking, som er et system der hjælper med at parker eller køre ud fra en parkering, hvor man fra sin nøgle styre bilen. Motorprogrammet består af kun tre motorer. én diesel og to benziner med Hybrid teknik. For os europæere kommer den forsat med en 2,2 Diesel, der yder 204 hk og et enormt moment på 440Nm. Motoren får hjælp af et otte-trins AUT. 
Trods søstermodellen Santa Fe fås med en 2-liter diesel med 150 hk og en 188 hk 2,4 benziner, bliver Sorento den første Kia med en helt ny 1,6 Hybrid. Dog er det ikke den samme som Hyundai Elantra's (Den foroven), Fordi at Kia's får hjælp af en turbo, 42,2 kW elektrisk motor og et 1,49 kWh batteri. Det giver den 230 hk og 350Nm, hvor den elektriske motor alene yder 60 hk.  Gearkassen bliver et seks-trins AUT. For amerikanerne udgår deres U-økonomiske V6'er og 2-liter turbo, hvor de derimod får en firecylindret 2,5. Det er også en Hybrid, men yder 280 hk og 421Nm. 
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Kia Sorento - flot stor SUV og Hyundai i30 Seedan?
x