{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.580 visninger | Oprettet:

Import af veteranbil {{forumTopicSubject}}

Nu er det sådan, at jeg bedst kan lide biler fra 1970 til 1980 og dem er der flest af i udlandet.
Men, som jeg forstår det, kan det blive væsentligt dyrere i afgift, når man henter biler af den årgang, hvis de bliver indregistreret, som veteranbiler. Samt, at de ikke må bruges, som hverdagsbil?
Er dette korrekt forstået?
Ønsket er bruge bilen hver dag.
Kan man selv bestemme, om den bil, man henter kan/skal indregistreres, som almindelig bil eller veteranbil?

Håber at spørgsmålet er til at forstå..
Mvh
Jakob


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Import af veteranbil
  • #1   14. jan 2015 er den over 35 år så er den jo aut. tilregnet veteran status.. men om du kan vælge den ikke skal være det ved jeg sku iiikkeeeeee liiiiige! - kan ikke se dit formål smiley
    -men kan lide din valg af årgang


  • #2   14. jan 2015 Det er fordi afgiften på veteran udregnes anderledes og fisk der umiddelbart er begrænsninger i, hvid langt man må køre om året?

  • #3   14. jan 2015 Ikke helt korrekt, Den bliver ikke automatisk regnet som veteran naar den skal indregistreres, du bede om veteran syn naar du syner den, hvis ikke vil den faa "alm" status.

    Der er ikke nogen special veteran import afgift, der er veteran vaegt afgift som kun opnaas ved at den er veteran synet, hvis du vaelger et alm syn er det som alle andre alm biler.


  • #4   14. jan 2015 Der er nogle ting der skal holdes adskilt her...

    1. Er bilen over 35 år gammel falder vægtafgiften til en fjerdedel af det den ellers ville koste. Det sker automatisk fra skats side, uden andre følger.

    2. Når bilen er over 35 år kan man ringe til skat og registrere den til veterankørsel. Det medfører at bil skal til syn når den fylder 40 år og derefter hver 8. år. Til gengæld hedder det så i loven, at den "kun må benyttes lejlighedsvist, og ikke må benyttes til erhvervsmæssig begordring af passagerer eller farligt gods, eller til udlejning uden fører".

    3. Hvis man vil have bilen forsikret på en billig veteranforsikring, kræver de fleste forsikringsselskaber en række betingelser opfyldt. Det er typisk f.eks.:
    - man skal have en anden bil ved siden af, som ikke er veteranforsikret
    - bilen skal stå i aflåst garage om natten
    - bil må ikke anvendes til ærindekørsel, dvs. får den en bule på Bilkas parkeringsplads, så har man svært ved at overbevise dem om, at de skal dække skaden
    - de fleste veteranforsikringer dækker kun fra 15. Marts til 15. November. Enkelte tilbyder helårsdækning
    - nogle selskaber har km-begrænsning på veteranforsikrede biler, men der er også flere selskaber der ikke har
    ...samt en række andre, mindre "alvorlige" krav.

    Så hvis du vil køre i sådan en bil til daglig, hele året, må du altså få den enten på almindelig forsikring eller forsikret hos et selskab der tilbyder helårlig veteranforsikring, men du vil ikke kunne registrere den til veterankørsel og opnå den lange synsperiode (i teorien). Under alle omstændighede vil du kun skulle betale 1/4 i vægtafgift.


  • Shane E
    Shane E Tilmeldt:
    jan 2014

    Følger: 7 Følgere: 6 Svar: 1
    #5   14. jan 2015 Hvis du importerer et køretøj på den lave veteran afgift og ikke på den normale registreringsafgift må køretøjet ikke bygges om. Hvis du bygger det om skal du betale den normale registreringsafgift igen.

    Dette gælder kun køretøjer som er importeret som veteran og ikke dem som er importeret inden de blev 35 år.
    Hvilken bil vil du købe?


  • #6   14. jan 2015 For at besvare dit spørgsmål så : Ja du bestemmer selv om du vil betale afgift som veteranbil eller betale fuld afgift.

    Hvilken bil vil du købe?


  • #7   14. jan 2015 Hej jeg må kører veterankørsel hele året ,det er også fedt nok hvis der er en solskinsdag.men der er jo intet der dækker hvis den bliver brugt til hverdagskørsel,derfor kræves du har en bil ved siden af til dette brug.Du skal også huske du får lov at betale 1000.-kr pr km den kører talt ned fra 15 km/l.Dvs.hvis den er sat til feks. 8 km/l tælles ned til 8 fra 15km/l=7km x 1000 kr =7000.-kr oven i afgift.Gir dog ku ca 55 kr mere for at kører helår.Men hvis der sker et uheld ved en ikke `´søndagstur`´ er du lidt på den.Mvh.Mathis. Ps.Hvilken bil tænker du på at købe siden du vil importerer en ?

Kommentér på:
Import af veteranbil

Annonce