{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.667 visninger | Oprettet:

Skrotning af bil {{forumTopicSubject}}

Dav alle på bilgalleri smiley
Har en gammel Opel omega som er afmeldt for et par måneder siden og som er skrællet for motor gearkasse frontklab og andre småting (bilen står i mit navn og er med papire) nogen der ved om hvor man kan skrotte og hvor meget man kan få i Københavnsområdet der nok ikke så mange der vil go noget for den når den er skællet ell hvordan er reglerne for det ??


Kommentarer på:  Skrotning af bil
 • #1   17. apr 2015 Aflevere du den selv så er hugger forpligtet til at give 1750kr uanset hvor.meget du har taget fra bilen..De 1750kr er det staten giver..

 • #2   17. apr 2015 Du er helt forkert på den Dennis. For det første giver staten ikke 1750,-, de giver 1500,- for det andet er skrothandleren ikke forpligtet til noget som helst, han kan give det for bilen han vil, der er fri konkurrence.

 • #4   17. apr 2015 BMW Brian det er så heller ikke rigtigt. Der er 2 forskellige skrothandler. Dem der arbejder for staten. De skal modtage alle biler uanset stand. Men de må så modregne 100 kr for gearkasse 100 kr for katalysator og 300 for en motor. Så er det de privat skrothandlere som ikke harkrav på atskulle modtage en skrællet bil.

 • #5   17. apr 2015 Bekendtgørelse 1708 - bilskrotning

  Producentansvar for ophugning af biler

  Den 1. januar 2007 trådte producentansvaret for biler i kraft. Det er indført ved en lovændring, som blev vedtaget af Folketinget den 24. maj 2006. Derudover er der indført udfyldende krav med den nye bilskrotbekendtgørelse, bek. 1708 af 20. dec. 2006. Bilskrotbekendtgørelsen trådte også i kraft den 1. januar 2007.

  Fra den 1. januar 2007 kan en gammel bil afleveres gratis til ophugning. Samtid ig udbetales der en skrotningsgodtgørelse for bilen, hvis den er afmeldt efter den 30. juni 2000. Med den nye ordning sparer bilejeren 250-750 kr. ved skrotning i forhold til de tidligere regler.

  Sådan får bilejeren den fulde skrotningsgodtgørelse

  Bilejeren kan aflevere sin bil gratis og få skrotningsgodtgørelsen udbetalt fra Miljøordning for biler, hvis bilejeren gør følgende:

  Kører bilen hen til en ophugger eller et modtagested, som er omfattet af aftalen med importørerne

  Selv afmelder sin bil

  Indsender skrotningsattest og dokumentation for afmelding af bilen til Miljøordning for biler

  Skrotningsgodtgørelsen udbetales af Miljøordning for biler, når skrotningsattesten og dokumentation for afmelding af bilen er sendt ind til Miljøordning for biler.

  Skrotningsgodtgørelsen

  Hvis bilen er afmeldt efter den 30. juni 2002 udgør godtgørelse 1750 kr. Hvis bilen er afmeldt i perioden mellem den 1. juli 2000 og 30. juni 2002 udgør skrotningsgodtgørelsen 1500 kr. Hvis bilen er afmeldt før den 1. juli 2000 udbetales der ikke skrotningsgodtgørelse.

  Producentansvaret

  Producentansvaret pålægger producenter og importører at tage alle udtjente biler retur uden omkostning for den sidste bilejer. Bilen kan afleveres gratis hos de autoophuggere, som importørerne har lavet en aftale med. På hjemmesiden www.refero.dk findes en liste over disse ophuggere. Retten til at aflevere gratis gælder for alle biler uanset hvor gamle de er, og uanset hvornår de er afmeldt. Skrotningsgodtgørelsen afhænger dog af, hvornår bilen er afmeldt.

  Hvornår er det ikke gratis at aflevere bilen

  Visse betingelser skal være opfyldt for, at bilejeren har ret til at aflevere bilen gratis.

  Manglende dele

  Hvis der mangler væsentlige dele af bilen, må ophuggeren tage et beløb som kompensation for den manglende materialeværdi af disse dele. Det er fastsat i bilskrotbekendtgørelsen, at beløbet maksimalt må udgøre: 300 kr. for en motor, 100 kr. for en gearkasse og 100 kr. for en manglende katalysator.

  Andre ydelser

  Autoophuggerne har pligt til at udstede en skrotningsattest og udlevere skrotningsattesten til bilejeren. Autoophuggerne må ikke tage betaling for denne ydelse.

  Producentansvaret giver ikke autoophuggeren pligt til at afmelde bilen for bilejeren, og autoophuggeren har heller ikke pligt til at indsende skrotningsattesten til Miljøordning for biler. Autoophuggeren kan tilbyde at gøre dette og på den baggrund tage et beløb for denne ydelse. Hvis autoophuggeren leverer disse ekstra ydelser til bilejeren udbetaler ophuggeren typisk skrotningsgodtgørelsen til bilejeren kontant, når bilejeren afleverer bilen. Det er dog vigtigt, at autoophuggeren orienterer bilejeren om, at dette er ekstra ydelser, og at bilejeren er frit stillet i forhold til at vælge de ekstra ydelser.

  Aflevering til ophugningsvirksomheder, der ikke har aftaler med bilimportørerne

  Bilejerne skal i henhold til bilskrotbekendtgørelsen aflevere en udtjent bil til en registreret ophugningsvirksomhed. På hjemmesiden www.bilordning.dk findes en liste over samtlige registrerede ophugningsvirksomheder. De ophugningsvirksomheder, der ikke er med i importørernes tilbagetagningsordning kan selv fastsatte prisen for modtagelse af en udtjent bil. Bilejere kan frit vælge om de vil køre til et af de steder, som importørerne har indgået aftale med, eller om de vil køre til en anden registreret ophugger.


 • #6   17. apr 2015 Det har været oppe at vende 100 gange herinde. Den bekendtgørelse, som iøvrigt er forældet, gælder kun for ophuggere der er medlem af refero. Og der er ikke længere en skrotpræmie på 1750,-, den er nu på 1500,-
  Men anyways, i det her tilfælde hvor motor og gearkasse mangler vil der jo blive fratrukket 400,- for disse dele, og det kræver at Simon selv afmelder og sender skrotningsattesten til til staten. Hvis man vil have pengene udbetalt på stedet, kan huggeren opkræve et gebyr for dette, hvilket jo også er ganske rimeligt, nu når han skal lægge penge ud for kunden smiley


 • #7   17. apr 2015 Bmw hvor har du fra. At den er forældet?

 • #8   17. apr 2015 Fordi de skrotpræmier der er nævnt i bekendtgørelsen ikke længere er gældende smiley

 • #9   17. apr 2015 Derfor gælder resten da stadig bare fordi der står et andet beløb. Det gør jo ikke at alt andet ikke passer. i den tekst. Din påstand er jo at ALLE ophugger må selv bestemme hvad de vil tage for bilen, NEJ må de netop ikke. Det er kun dem der ikke er medlem af den ordning der må det.

  Alle disse ophugger må ikke selv bestemme det. http://www.refero.dk/wsfn/navision.aspx?action=ELV_SELECT


 • #10   17. apr 2015 Og desuden er det heller ikke ophuggeren der udbetaler præmien

  Sådan bliver skrotpræmien udbetalt

  Du skal aflevere din bil til en registreret autoophugger og samtidig medbringe bilens registreringsattest. Hvis bilen er afmeldt, og nummerpladerne afleveret på motorkontoret, skal du medbringe dokumentation for det.

  Autoophuggeren udsteder en skrotningsattest. Det er som hovedregel den sidst registrerede ejer af bilen, der skal underskrive skrotningsattesten.

  Attesten indsendes til Miljøordning for biler. Når ordningen har modtaget skrotningsattest og dokumentation for afmelding af bilen, overfører de præmien til din bankkonto.


 • #11   17. apr 2015 Jeg har ikke skrevet ALLE ophuggere noget sted smiley
  Og nej, som jeg også skrev, så er det ikke ophuggeren der udbetaler præmien. Men HVIS du vil have ham til at udbetale den, så kan han opkræve et gebyr, som bliver modregnet i dine 1500,-.
  Så INGEN huggere er forpligtet til at udbetale 1750,- for noget, og slet ikke hvis der er afmonteret dele fra bilen. Og det var jo det der var påstanden i det øverste indlæg.
  Er vi enige nu?


 • #12   17. apr 2015 for det andet er skrothandleren ikke forpligtet til noget som helst, han kan give det for bilen han vil, der er fri konkurrence.

  Det var hvad du skrev. Dem der er med i ordningen kan netop ikke selv bestemme, Så enten siger du jo at alle selv kan bestemme eller glemmer du at nævne det kun er dem der IKKE er med i den ordning der kan selv bestemme prisen.

  Dem der er med i ordningen er forpligtet til at give 1500 minus det for manglende dele. Det er ikke noget de selv kan bestemme hvad de vil give.

  Så når du skriver"for det andet er skrothandleren ikke forpligtet til noget som helst" må man gå ud fra du mener alle, da du jo ikke oplyser at andre der er i en ordning ikke selv bestemmer det.

  Og desuden må den registeret ejer tage de dele fra bilen han vil, uden skrothandleren må sige noget til det.


 • #13   17. apr 2015 For fanden.. Skrothandlerne der er med i ordningen skal ikke give noget for bilen, de forpligter sig bare til, at tage imod bilen uden beregning, så skal kunden selv sende skrotattesten til staten og få udbetalt pengene derfra. Hvis skrothandleren udbetaler pengene, er han berettiget til at opkræve et gebyr for dette.
  Yderligere kan han kræve betaling for manglende dele der er omfattet af bekendtgørelsen.
  Skåret ud i pap: Du kan aflevere din bil gratis og selv sørge for at få skrotpræmie fra staten. Men det er kun gratis hvis bilen er komplet og du selv sørger for al papirarbejde.


 • #15   17. apr 2015 Afleverede et tomt skrog ved kk autodele i Holstebro og fik overført 1750 fra miljø ordningen for biler til min konto 7 dage senere..
  Det er bare hvad jeg ved og det er sådan det fungere der..


Kommentér på:
Skrotning af bil

x