{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
9.691 visninger | Oprettet:

Hva ville politiet sige til dette? {{forumTopicSubject}}

Hey Folkens.

Kom til at snakke om en lille ting med min bror idag..

Hvis nu en person kommer slemt til skade, og personen skal på sygehuset straks, ville man jo selvfølgelig "hoppe" ud i bilen, og kører så hurtig som man nu kan, for at personen ikke skal lide eller lign. Men så er det vi kom til at tænke på:

Hvad hvis man bliver snuppet i en fotofælde med en hastighed så man står til at miste kortet?

Eller bliver stoppet af panserne, og samme tilfælde med kortet?

Ville de se bort fra det, eller er der den "akut-regel" med at hvis man giver et tegn, evt hænge et håndklæde ud af vinduet, på med katasrofeblinket, at de så "giver lov" til det?

Ikke at jeg selv ville tvivle på hvad jeg ville gøre, nemlig at komme på skadestuen så hurtig som mulig..?? Problemet er jo at man så kan risikere gøre mere skade en gavn hvis der sker en ulykke?

Nogle der ved noget om dette? Eller er det "sort snak"..?? ;o)

Mvh Morten!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hva ville politiet sige til dette?
  • #1   14. aug 2007 Har hørt at du skal ringe ind til panserne bagefter og fortælle det..
    Men om den holder vand ved jeg ikke..


  • #2   14. aug 2007 Jeg har hørt en lille historie om en hvid klud i vinduet...
    Men umiddelbart tror jeg, at politiet ikke ville acceptere dette.

    Udrykning skal køres af folk med blå blink. Ikke af almindelige bilister - derfor bør du holde dig til færdselsloven.


  • #3   14. aug 2007 hmm det var dælme et godt spørgsmål, har hørt lidt engang at hvis du hænger noget ud af vinduet og så blink på o.s.v.. og ringer efter du har kørt sådan og siger det som det er, så skulle de undersøge det, og derefter vil de ikke give dig bøder m.m..

    Men ja det er også kun noget jeg har hørt.. fandme godt spørgsmål


  • #4   14. aug 2007 Hvis det galdte liv eller død ville jeg da skide på alle regler.. Selvfølgelig vil jeg ikke banke over for rød, så nogle uskyldige ville komme til skade, men den skulle nok få noget gas.

  • #5   14. aug 2007 Der var engang en sag i medierne hvor en jordemoder havde spænd et lagen over kølerhjelmen på bilen og havde selv kørt "udrykningskørsel", hun måtte i retten idet hun var blevet taget af en patruljevogn, men jeg mener helt bestemt at hun blev frikendt.

    Jeg tror det kommer lidt an på hvilken betjent der spotter dig, eller hvilken dommer man bliver stillet over for i tilfældet af en retsag.


  • #6   14. aug 2007 Jeg har hørt engang, at den gik hvis man havde et hvidt flag / stykke stof, ud af vinduet. Men jeg ved ikke om det stadig gælder.

  • #7   14. aug 2007 hvis personen kommer slemt til skade er det ikke smart at begynde at flytte rundt på ham/hende og derfor ikke nødvendigt at køre udrykningskørsel... men tror at man skal ringe inden og sige det til polisen... og ellers er der ikke andet at gøre end at de førstehjælp og vente på ambulancen

  • #8   14. aug 2007 ring til politiet inden du kører, og fortæl præcis hvilken vej du kører. enten møder de dig på vejen, ellers må du kører hele vejen selv.. prøvede det med en ekskæreste som havde vejrtrækningsproblemer.

  • #9   14. aug 2007 ... Det lader da vidst til der er noget om snakken. smiley

  • #10   14. aug 2007 Politiet skal kontaktes, hvidt klæde på front, ud af vinduet eller andet tydeligt sted..
    Hvis der er en Patruljevogn i nærheden vil de escortere jer til hospitalet.


  • #11   14. aug 2007 Er på vagt kursus pt

    Og vi har fået michael G historie fortalt i den rigtige version!!!

    Damen fik taget sit køre kørt, i dette tilfælde kunne en ambulance godt ha klaret jobbet!!!!

    Hvis en person er i overhængende fare for at dø inden rednings køretøj kan nå frem er det tilladt med hvidt lagen eller lignende, at køre ambulance kørsel!!!

    Men kører man galt er der ingen hjælp at hente fra forsikring og man mister med MEGET stor sansynlighed også sit kørekort


  • #12   14. aug 2007 ja selvfølgelig skal 112 kontaktes inden man kører rundt som en gal HEHE

  • #13   14. aug 2007 hmm er jeg den eneste der ikke ser det vildt sikkert at køre med et lagn ude på hjelmen?

  • #14   14. aug 2007 Natasja M

    Det ska jo fastgøres.. smiley


  • #15   14. aug 2007 Reglen er den at man skal sætte en hvid klud eller lignende i klemme i fronten af bilen, og køre hurtigst muligt til hospitalet.. Du skal vise stor forsigtighed pga. evt. forhøjet hastighed..
    Når du ankommer til sygehuset skal du med ind og have på skrift fra en læge eller lignende at det var berettiget at du kørte privat udrykningskørsel, og derefter ringe til politiet og fortælle at du har kørt privat udrykning, og så opgive klokkeslet og adresse på start og slut af turen..
    Så vil du være fritaget for bøden hvis du undervejs er blevet blitzet f.eks. af en fotovogn, eller de har modtaget en anmeldelse fra en anden billist om din kørsel..
    (har det fra politiet selv)


  • #16   14. aug 2007 Det hedder nødret og står i straffelovens § 14. Det skal selvfølgelig kunne stå i forhold til den lov man bryder...

    Ergo, så køre man ikke civiludryking, fordi ens ven har skåret sig i fingeren. Men hvis han har en pulsåreblødning, og man ikke har en tlf., så er det nok opfyldt som nødret.

    Man skal forresten smide et hvidt klæde foran på køretøjet. Det står i færdselsloven..


  • #17   14. aug 2007 Ha ha ha Lige frem et lagen på forklappen eller i forruden... Ja der bliver jok brug for et andet udryknings køretøj hvis man prøver at køre med et lagen på forklappen. Det tager jo alt udsyn.

    Du skal bare sætte en hvid klud fast foran. Efter duryknings kørslen skal du som sagt ringe til polotoet og fortælle hvor og hvornår og hvorfor du har kørt.. Så har du sti ren i tilfælde af en fotofælde.. Men husk der skal forligge en report først...


  • #18   14. aug 2007 det må kun gøres hvis personen er i livsfare... og politiet og redningsfolk blir straffet på samme vilkår som almindelige personer hvis de kører udrykningskørsel og for eksempel kører over for rødt og ramler ind i en anden trafikant


  • #19   14. aug 2007 Hey igen..
    Det ser da ud til det var et meget godt spørgsmål jeg fik stillet der? ;o)

    Men fik da svar på det hvertfald. Og min bror og jeg fik opklaret spørgsmålet. Så jeg takker ;o)

    Mvh Morten!


Kommentér på:
Hva ville politiet sige til dette?

Annonce