{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
468 visninger | Oprettet:

Daniel L
Daniel L
Tilmeldt:
10. jan
Emner: 1 Svar: 2

Omregistrering og Forsikring {{forumTopicSubject}}

Dav

Jeg har inden nytår købt en ny bil - d. 23. december 2020 - og solgte en bil i én og samme handel.

Køberen (en sælger hos Autohuset Vestergaard) har altså tre uger fra førnævnte dato til at omregistrere - jeg ved dette har ændret sig efter årskiftet. Min forsikring på den bil jeg har solgt har inden for disse tre uger trukket penge for året - altså forsikring på den bil jeg solgte. Jeg ved godt at det er mig som hæfter for bilens forsikring i de tre uger, men hvad er jeres mening til dette? Kan jeg snakke med sælgeren (køberen af min gamle bil) om hvorvidt han kan betale forsikringen, nu når bilen teknisk set slet ikke er min længere - på trods af at den stadig er registeret i mit navn i et par dage endnu. For lige nu står det til at jeg skal betale forsikring for to biler i dette år - det er mange penge. Eller har sælgeren (køberen af min gamle bil) lige været 'smart' og sparet sig nogle penge i forsikring i dette år?


Kommentarer på:  Omregistrering og Forsikring
 • #1   10. jan Du får jo pengene igen når han omregistrere smiley

  Fremover omreg altid inden salg


 • Daniel L
  Daniel L Tilmeldt:
  jan 2021

  Emner: 1 Svar: 2
  #2   10. jan Hej Henrik

  Tusinde tak for svaret og tippet. Har du et link hvor man kan læse nærmere om dette? Jeg vil gerne have styr på det til næste gang.

  God aften


 • #3   10. jan https://www.motorst.dk/nyheder/ny-frist-for-at-omregistrere-koeretoejer/

  Ring til forhandleren og bed ham om at omregistrere, eller afmelde, forhandlere har været vant til at have de 3 uger, så måske bare en der ikke er klar over de nye regler.


 • Kuga
  Kuga Tilmeldt:
  apr 2017

  Følgere: 1 Emner: 3 Svar: 134
  #4   10. jan Selvom du betaler 12 måneders forsikring, eller du betaler 6 måneders ejerafgift, så vil forsikring og motorstyrelsen, automatisk refundere det resterende beløb for den periode du ikke længere har bilen men har betalt, altså når forhandler afmelder plader.
  Du kan også gøre dette ved tvang, hvis forhandler ikke gør det under opkaldet, de kan gøre det på 30 sekunder online.

  Så don't worry, du får dine penge, og nej, jeg tvivler på forhandleren vil refundere noget forsikring fordi han ventede 2 uger .
  Det har jeg selv prøvet og de kan være rigtig svære at få til at afmelde pladerne , da det jo bliver dyrere at smide plader på, hvis de bare kunne omregistrere (vil jeg tro). Og så kan den ikke prøvekøres uden prøveplader som de nok også betaler for at bruge osv...
  Måske kender nogen detaljerne bedre, hvorfor forhandler gerne venter 3 uger med at afmelde hvis de kan.


 • Daniel L
  Daniel L Tilmeldt:
  jan 2021

  Emner: 1 Svar: 2
  #5   10. jan Tusinde tak for jeres svar - det giver mere ro i maven. Jeg var ikke klar over at pengene vil blive refunderet for resten af året.

  Perioden er i 2021 blevet ændret fra 3 uger til 4 dage.

  God aften til jer alle.


 • #6   10. jan Hvis du har betalt via PBS her i start januar, så var indbetalingen allerede fastlagt før du solgte bilen

  Du kan slå den gamle bil op, og se om ikke de allerede har afmeldt den på eksempelvis www.nrpla.de

  Du kan også kontakte dit forsikringsselskab, og forklar dem du har byttet bilen ud den 23 december. De bør allerede have fået en meddelelse om dette. Så kan de i nogle tilfælde bare sende en ekstra opkrævning, eller penge retur hvis den nye bil er dyrere/billigere i forsikring end den gamle

  Alternativt så betal fuld forsikring for den nye bil, og afvent pengene retur for den gamle.


Kommentér på:
Omregistrering og Forsikring

x