{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fart bøde
  • #1   6. maj 2015 Det ham der køre der får bøden, selvom du ejer af bilen.

  • #2   6. maj 2015 Er du sikker på det? Synes nemlig at have læst at nye regler siger at ejeren får bøden ligemeget hvad.

  • #3   6. maj 2015 Nej prøv tag til politiet får at være 110% sikker.

  • #4   6. maj 2015 hvis han vedkender at det er ham, så får han bøden..

    det var på et tidspunkt sådan at man kunne sige at det ikke var en selv, hvis det gav klip, så skulle politiet selv finde frem til hvem det var, og du fik en bøde på 1000,- for ikke at samarbejde.. men ved ikk om det stadig er sådan..



  • #5   6. maj 2015 Nej man fik en skærpet bøde på 2500 kr for ikke at oplyse hvem føreren var. Nu bliver bøden tilsendet ejeren. Og så skal ejeren selv inddrive de penge. Men er der klip med så er det ikke ejeren der får det. Så skal politiet finde føreren

  • #6   6. maj 2015 Så er det da slut med og låne bilen ud igen? :-).

    Men jeg har nu også læst at det er ejeren af bilen som få bøden.
    Det eneste der så skulle forhindre dig i og få bøden, er hvis bilen er stjålet.


  • #7   6. maj 2015 det er blevet sådan nu at det er ejeren der automatisk får bøden, op til der hvor man får klip. Hvis der skal gives et klip så skal politiet finde frem til den person der faktisk kørte bilen på det tidspunkt.

  • #8   6. maj 2015
    Fra den 1. februar 2015 indføres nye regler om betinget objektivt strafansvar for ejeren eller den registrerede bruger af et køretøj i mange af ATK-sagerne. Det betingede objektive strafansvar (ejeransvar) vil gælde i sager, hvor hastighedsoverskridelsen er på højst 30 pct. Ved hastighedsoverskridelser på over 30 % gælder de hidtidige regler. Du kan læse mere om behandlingen af sagerne nedenfor.







    • Er hastighedsoverskridelsen på højst 30 pct. (se pkt. 1)
    • Er hastighedsoverskridelsen på over 30 pct. (se pkt. 2)
    1. Er hastighedsoverskridelsen på højst 30 pct.
    Betinget objektivt ejeransvar betyder, at bøden sendes til den person, der ejer køretøjet, og at ejeren (brugeren) af køretøjet er ansvarlig for at betale bøden – uanset om han/hun selv førte køretøjet, da det blev målt til at køre for stærkt (dog ikke, hvis køretøjet fx var stjålet).
    Det betyder, at du som ejer (bruger) hæfter for en fartbøde, selvom du ikke selv førte køretøjet, da det blev målt. En ejer (bruger) kan både være en privatperson og et firma.
    Efter en hastighedsmåling vil du som ejer (bruger) få sendt et bødeforelæg fra politiet til din e-boks. Da bøden følger køretøjet (nummerpladen), vil du ikke få tilsendt et foto af føreren.

    Hvis du ønsker det, har du dog mulighed for at se fotoet. I afsnit 4 - Foto af hastighedsovertrædelsen - kan du læse nærmere om, hvordan du kan se det foto, der ligger til grund for bødeforelægget.

    Hvis du som ejer vil undgå at skulle betale bøden, skal du selv finde frem til føreren og få ham/hende til at erkende overtrædelsen. Hvis du ikke kan det, skal du selv betale bøden. Føreren skal i disse tilfælde henvende sig til politiet inden 30 dage fra du modtog bøden. I afsnit 3 - Oplysninger til politiet – kan du læse nærmere om, hvordan føreren kan erkende overtrædelsen.

    2. Er hastighedsoverskridelsen på over 30 pct.
    Efter en hastighedsmåling sender politiet et brev til ejerens (brugerens) e-boks vedlagt fotografiet af hastighedsoverskridelsen. I brevet bliver ejeren (brugeren) bedt om at oplyse, hvem der var fører af køretøjet på det pågældende tidspunkt. I afsnit 3 - Oplysninger til politiet – kan du læse mere om, hvordan du kan give oplysning om føreren. Når føreren er identificeret, sender politiet et bødeforelæg til førerens e-boks.
    2.1 Oplysning om føreren af køretøjet
    Hovedreglen er, at ejeren (brugeren) af et køretøj efter anmodning fra politiet skal oplyse, hvem der har ført køretøjet (færdselslovens § 65, stk. 1). Overtrædelse af oplysningspligten medfører en skærpet bøde (færdselslovens § 118, stk. 2)
    Du er dog som ejer (bruger) af køretøjet ikke forpligtet til at give oplysningen i følgende tilfælde:

    • Hvis du selv har ført køretøjet
    • Hvis du har overladt køretøjet til en person, der ikke lovligt kunne føre køretøjet, fx hvis pågældende ikke havde gyldigt kørekort.
    3. Oplysninger til politiet
    Oplysninger kan gives på følgende måder:

    •Automatisk Telefonservice (ring på telefon 3838 2222 - og indtast herefter sags- og kontrolkode, der fremgår af brevet fra politiet. Bemærk at der ikke er omstilling til personlig betjening). •Internetservice - gå til formularen her
    •Pr. brev


    Du skal være opmærksom på, at svar ved brug af Automatisk Telefonservice og Internetservice først kan anvendes dagen efter den dato, der fremgår af henvendelsen fra politiet.

    4. Foto af hastighedsovertrædelsen
    Uanset hvilken hastighedsovertrædelse, der er tale om, har du mulighed for at se det foto, der ligger til grund for sagen via ovenstående link til internetservice. Du skal anvende sags- og kontrolkoden, der fremgår af brevet fra politiet.
    Fotoet vil være tilgængeligt i 30 dage fra datoen for henvendelsen fra politiet.

    5. Klager eller indsigelser
    Hvis du har indsigelser eller klager kontakt dit administraive center for rådgivning og vejledning, herunder dine muligheder for at få et retsmøde, hvor du selv er til stede.


    6. Hvis du har spørgsmål
    Hvis du i øvrigt har spørgsmål til reglerne kan du rette henvendelse til det administrative center, som behandler sagen.

    ATK-sager fra Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Midt- og Vestsjællands Politi, Nordsjællands Politi og Bornholms Politi behandles af Administrative Center Øst (ACØ).

    ATK-sager fra Østjyllands Politi, Sydøstjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Nordjyllands Politi og Fyns Politi behandles af Administrative Center Vest (ACV).

    Senest opdateret: 29. januar 2015


  • #9   6. maj 2015 Ejeren får bøden tilsendt så det dig der skal ringe pg sige st det var ham der kørte..

    Du kan ikke få klippet, ligemeget hvad hvis det kan ses at det ikke er dig der er bag rattet.


Kommentér på:
Fart bøde

Annonce