9.697 visninger
|
Oprettet:
Hvorfor hæver den ikke {{forumTopicSubject}}
Prøver at bage - men min dej ville ikke hæve - ja der er gær i.
nogen der ved hvorfor ?
kan det skyldes at jeg kom melet i for hurtig ?
Mvh. Daniel
nov 2005
Følger: 25 Følgere: 25 Biler: 4 Emner: 33 Svar: 991
feb 2004
Følger: 99 Følgere: 99 Biler: 3 Emner: 50 Svar: 994
mar 2006
Følger: 2 Følgere: 4 Biler: 2 Emner: 157 Svar: 686
apr 2004
Følger: 29 Følgere: 24 Biler: 1 Emner: 81 Svar: 5.054
nov 2003
Følger: 72 Følgere: 69 Biler: 10 Emner: 184 Svar: 3.020
men prøv at se om det virker.
maj 2007
Følger: 16 Følgere: 16 Emner: 51 Svar: 1.019
jul 2008
Følger: 119 Følgere: 133 Biler: 3 Emner: 45 Svar: 2.997
Altså ja - hvis vandet/mælk var for varm ødelægger det gærens virkning, det nedbryder den ..
og hvis det var heelt koldt - kan det godt komme til at tage lang tid også.
vandet skal være omkring de 20-25 grader ..
og sørg for at røre vand og gær sammen først..
(nu ved jeg ikke hvad du bager jo?? kan man få det at vide ? måske også en opskrift)
Kan sikkert godt hjælpe dig
... er bager - burde vide det lol
jun 2005
Følger: 9 Følgere: 12 Biler: 2 Emner: 83 Svar: 565
jun 2004
Følger: 42 Følgere: 54 Biler: 6 Emner: 128 Svar: 8.299
jan 2006
Følger: 170 Følgere: 166 Biler: 5 Emner: 1.029 Svar: 14.662
mar 2006
Følger: 12 Følgere: 9 Biler: 3 Emner: 164 Svar: 1.012
smed den jo bare direkte i efter smøret var smeltet
mange tak
mar 2006
Følger: 12 Følgere: 9 Biler: 3 Emner: 164 Svar: 1.012
jul 2008
Følger: 119 Følgere: 133 Biler: 3 Emner: 45 Svar: 2.997
Pølsehorn er jo altid lækkert
(lækkert til nem madpakke)
Anders T - det nedbryder jo også gærens virkning
jan 2008
Følger: 1 Følgere: 2 Biler: 1 Emner: 200 Svar: 7.877
Hvis gær bliver for gammelt til at fungere, så vil det være helt hvidt og behåret af skimmel, og det kan man tydeligt se.
Drop alt det pjat med lunkent mig her og lunkent mig der. Brug koldt vand eller mælk, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i lidt længere tid.
Husk også på, at salt virker som anti-hævemiddel.
Et sidste tip er, at du måske har blandet for meget mel i dejen, til at den kan hæve. Dejen skal (anpå anvendelse) nærmest være tyktflydende.
nov 2004
Følger: 26 Følgere: 24 Biler: 2 Emner: 32 Svar: 305
nov 2005
Følger: 36 Følgere: 33 Biler: 3 Emner: 480 Svar: 5.063
dvs det er "lillefingervarmt" - i bund og grund en ting mellem varmt og koldt
Hvorfor hæver den ikke